ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Tο νέο «όπλο» των Κούρδων Πεσμεργκά κατά των τζιχαντιστών (φωτό)

Tο νέο «όπλο» των Κούρδων Πεσμεργκά κατά των τζιχαντιστών (φωτό)

Η μάχη των Πεσμεργκά ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι σκληρή, αλλά πρόσφατα οι Κούρδοι μαχητές του Ιρακινού Κουρδιστάν, μιας ημιαυτόνομης περιοχής στο Βόρειο Ιράκ, ανακάλυψαν ένα νέο όπλο κατά των τζιχαντιστών: το διάβασμα!

Οι Πεσμεργκά, που το όνομα τους σημαίνει «εκείνοι που αντιμετωπίζουν τον θάνατο», είχαν μέχρι σήμερα στον αγώνα τους κατά των τζιχαντιστών, πολλές απώλειες. Σύμφωνα με τον ταγματάρχη Kamal Rachid, που μίλησε στην βρετανική εφημερίδα Independent, 1.300 Πεσμεργκά έπεσαν στην μάχη ενώ  7.000 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον 33χρονο Κούρδο μαχητή Miro, πατέρα δύο παιδιών, που αγωνίζεται κατά των τζιχαντιστών στην πόλη Makhmour, μόλις 30 μίλια από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, συχνά έχει κινδυνεύσει να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών, επειδή δεν ξέρει να διαβάζει τις πινακίδες στους δρόμους, που προειδοποιούν για τις επικίνδυνες περιοχές.

«Το νυχτερινό σχολείο είναι μια ιδέα για να οικοδομηθεί μια εκπαιδευμένη στρατιωτική δύναμη στο Κουρδιστάν», δήλωσε ο ταγματάρχης Rachid και πρόσθεσε ότι η θέση των Πεσμεργκά είναι δύσκολη, καθώς ο μισθός τους είναι μόλις 480 ευρώ τον μήνα, ενώ συχνά καθυστερεί λόγω των διαφωνιών μεταξύ της κυβέρνησης της Βαγδάτης και της περιφερειακής κυβέρνησης στην Αρμπίλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 33χρονος Miro υποστηρίζει ότι ο γιος του, ηλικίας οκτώ ετών, τον βοηθά με τα μαθήματα του σχολείου, αφού ο ίδιος πηγαίνει στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου και ο γιος του στην δευτέρα τάξη, ενώ ο ο 46χρονος Κούρδος μαχητής, Mushir Fatih, τονίζει ότι η εκπαίδευση τον βοηθά να σέβεται την ανθρώπινη ζωή σε αντίθεση με την βάρβαρη συμπεριφορά των τζιχαντιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.