ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πως εκπαιδεύει το ISIS τις γυναίκες για τις επιθέσεις αυτοκτονίας (φωτό)

Πως εκπαιδεύει το ISIS τις γυναίκες για τις επιθέσεις αυτοκτονίας (φωτό)

Γυναικεία αποσπάσματα βομβιστών αυτοκτονίας εκπαιδεύει πλέον το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Syria is being Slaughtered Silently».

Πηγές της οργάνωσης στην πόλη Ράκα που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS ανέφεραν πως οι τζιχαντιστές στρέφονται πλέον σε γυναίκες για να φέρουν σε πέρας τις αιματηρές επιθέσεις τους.

Αιγύπτια υποστήριξε πως της προσφέρθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό και η υπόσχεση «να πάει στον άνδρα της στον παράδεισο» αν γίνει βομβίστρια αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.

Πιστεύεται πως το νέο γυναικείο απόσπασμα θα εκπαιδευτεί για να εκτελεί βομβιστικές επιθέσεις καθώς το Ισλαμικό Κράτος εκτιμά πως οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να εγείρουν υποψίες.

Στο στόχαστρο του ISIS φαίνεται να μπαίνουν γυναίκες με αραβική καταγωγή- και μάλιστα από πολύ νεαρές ηλικίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας γυναίκας με το όνομα Farah, από τη Ράκα. Υποστήριξε πως μια γυναίκα από το ISIS την προσέγγισε και της υπονόησε πως το Μέτωπο ήθελε γυναίκες για να προστατεύσουν τη Ράκα. «Η γυναίκα προσπάθησε να με πείσει να προσχωρήσω στο ISIS αλλά εξεπλάγην όταν μου πρότεινε να συμμετάσχω σε ένα νέο γυναικείο τάγμα που η αποστολή του δεν είναι να πολεμούν αλλά να εκτελούν επιθέσεις αυτοκτονίας, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα αναμενόμενο γυναίκες να κάνουν κάτι τέτοιο».

Μάλιστα η γυναίκα διαβεβαίωσε τη Farah πως η οργάνωση θα φρόντιζε την οικογένειά της μετά το θάνατό της και θα της έδινε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό πριν την επιχείρηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
isis100isis101isis102isis103
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.