ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το γερμανικό Ανώτατο δικαστήριο βρήκε «ελαφρυντικά» σε τζιχαντίστρια

Το γερμανικό Ανώτατο δικαστήριο βρήκε «ελαφρυντικά» σε τζιχαντίστρια

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας βρήκε «ελαφρυντικά» σε Γερμανίδα τζιχαντίστρια που πήγε στη Συρία και εκπαιδεύτηκε από την Αλ Κάιντα, σε μια απόφαση που δεν ικανοποίησε τις γερμανικές Αρχές.

Οι γερμανικές διωκτικές αρχές δεν κατόρθωσαν να επιβάλουν βαρύτερη ποινή στην κατηγορούμενη που παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή και πήρε μαζί της τις νεαρές της κόρες στη Συρία και ενδεχομένως η απόφαση αυτή να δημιουργήσει δικαστικό προηγούμενο στην εκδίκαση μελλοντικών υποθέσεων υπόπτων τζιχαντιστών.

Η γυναίκα –το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα– κατάγεται από την νότια περιοχή της Γερμανίας Αλγκάου και ασπάστηκε το Ισλάμ το 2012.

Στις αρχές του 2014 πήρε μαζί τις κόρες της, ηλικίας τριών και επτά ετών, και πήγε στη Συρία να «ζήσει» τον έρωτα και την επανάσταση.

Εκεί, έγινε η δεύτερη σύζυγος ενός μέλους του Μετώπου Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε το δικαστήριο της Καρλσρούης.

Εκπαιδεύτηκε στην χρήση όπλων και ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει αυτόματο τουφέκι και να ρίξει χειροβομβίδες σε περίπτωση επίθεσης του συριακού στρατού.

Όμως, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν υπήρχαν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή της σε προγραμματισμένες επιθέσεις στη Συρία ή στοιχεία που να αποδεικνύουν την επιθυμία της να εμπλακεί σε στρατιωτικές εκστρατείες.

«Ήταν σημαντικό ότι η κατηγορούμενη ήταν απλά φιλικά διακείμενη προς το Μέτωπο Αλ Νούσρα -που από μόνο του δεν διώκεται σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία– αλλά δεν συμμετείχε ενεργά σε μάχες», υπογραμμίζεται στην αιτιολόγηση της δικαστικής απόφασης.

Το δικαστήριο επίσης ανέφερε πως η γυναίκα άλλαξε αρκετές φορές τον τόπο διαμονής της για να αποφύγει την εμπλοκή της σε μάχες και επέστρεψε στην Γερμανία τον Μάιο του 2014, όταν η κατάσταση έγινε περισσότερο επικίνδυνη.

Οι διωκτικές Αρχές υποστήριξαν πως η ποινή θα έπρεπε να ήταν βαρύτερη, έως και 10 χρόνια φυλάκισης, με την κατηγορία υποστήριξης ισλαμιστικής οργάνωσης και την διεργασία σοβαρών βίαιων ενεργειών.

Τον περασμένο χρόνο, ένα δικαστήριο του Μονάχου επιδίκασε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή σε μια 30χρονη γυναίκα, με την κατηγορία ότι πήρε μαζί της τις δύο κόρες της στην Συρία, χωρίς την γνώση του πατέρα των κοριτσιών.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν δεκάδες υποθέσεις φερόμενων τζιχαντιστών που προετοιμάζουν επιθέσεις στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών, περίπου 740 τζιχαντιστές από την Γερμανία –το 1/5 εκ των οποίων είναι γυναίκες– έχουν ταξιδέψει στην Συρία και το Ιράκ. Περίπου το 1/3 επέστρεψαν στη Γερμανία, ενώ 120 έχουν σκοτωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.