ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο Σύρους μπλόγκερ μέσα στην Τουρκία

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο Σύρους μπλόγκερ μέσα στην Τουρκία

Τα αποκεφαλισμένα σώματα ενός Σύρου ακτιβιστή, που εναντιωνόταν στο Ισλαμικό Κράτος και ενός φίλου του, βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην τουρκική πόλη Σανλιούρφα (Sanliurfa).

Ο Ιμπραήμ Αμπντούλ Καντέρ (Ibrahim Abdul Qader), 20 ετών, και ο φίλος του Φαρές Χαμαντί (Fares Hamadi) «βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι στο σπίτι του φίλου σήμερα το πρωί», δήλωσε ο Αμπού Μοχάμαντ (Abu Mohammad), ιδρυτής του σάιτ «Η Ράκα Σφαγιάζεται Σιωπηλά» (Raqa Is Being Slaughtered Silently), το οποίο ενημερώνει για τα όσα συμβαίνουν στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας.

Η ομάδα ακτιβιστών του σάιτ κατηγόρησε μέσω της σελίδας της στο Facebook για τους φόνους το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αλωνίζει στο εσωτερικό της Τουρκίας, «καθαρίζοντας» αντιφρονούντες ανενόχλητο.

Ο Αμπού Μοχάμαντ είπε ακόμα ότι αμφότεροι οι αποκεφαλισμένοι είχαν καταγωγή από τη Ράκα, την πόλη που θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμπντούλ Καντέρ είχε διαφύγει στην Τουρκία πριν ένα χρόνο.

Στο παρελθόν και άλλοι μπλόγκερ ακτιβιστές του συγκεκριμένου σάιτ έχουν σκοτωθεί στο έδαφος της Συρίας, αλλά είναι η πρώτη φορά που δύο μέλη της ομάδας εκτελούνται σε ξένο έδαφος.

Τουρκικά Μέσα μετέδωσαν την Παρασκευή ότι «δύο Σύροι δημοσιογράφοι αποκεφαλίστηκαν» στη Σανλιούρφα, και ότι επτά Σύροι συνελήφθησαν από την τουρκική Αστυνομία.

Η Σανλιούρφα βρίσκεται 55 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από Σύρους ακτιβιστές, Κούρδους αντάρτες αλλά και Δυτικούς ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος και επιτρέπει στα μέλη του να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στο έδαφός της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.