ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Την συκοφαντούσαν στο ίντερνετ ως τζιχαντίστρια… αλλά το σχολείο δεν βλέπει bullying!

Την συκοφαντούσαν στο ίντερνετ ως τζιχαντίστρια… αλλά το σχολείο δεν βλέπει bullying!

Η μάστιγα του bullying καλά κρατεί και από ό,τι φαίνεται και από το τελευταίο περιστατικό που είδε τα φώτα της δημοσιότητας, δύσκολα θα αντιμετωπιστεί. Σε σχολείο του New Jersey ανέβασαν βίντεο μαθήτριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη λεζάντα “ISIS”. Αυτό επειδή η Saira Ali φορούσε μαντήλα όπως επιβάλλει η θρησκεία της. Το σχολείο έμεινε απαθές και δεν καταδίκασε την προκλητική συμπεριφορά των συμμαθητών της που γελοιοποίησαν τα πιστεύω της.

“Νομίζεις ότι ζεις σε μία χώρα όπου δεν υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές και εκεί που δεν το περιμένεις βλέπεις στο ίντερνετ μια φωτογραφία σου με λεζάντα ότι είσαι μέλος των ISIS και δισεκατομμύρια ανθρώπους να έχουν δει τη δημοσίευση. Ζητώ συγγνώμη για την παρορμητική μου απάντηση, αλλά κάποιοι πρέπει να μάθουν να σέβονται”, έγραψε τολμώντας να αντιδράσει η νεαρή κοπέλα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η μουσουλμανικής καταγωγής φοιτητής κατήγγειλε το συμβάν στο συμβούλιο Παιδείας, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να βρει συμμάχους. Δυστυχώς, μετά από τέσσερις μήνες, το διοικητικό συμβούλιο της έστειλε επιστολή λέγοντας ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο παρενόχλησης και εκφοβισμού. Μια πηγή κοντά στην πλακέτα είπε NJ.com πως το θέμα διερευνάται διεξοδικά, αλλά το διοικητικό συμβούλιο δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον μαθητή που δημοσίευσε αρχικά το βίντεο στο Snapchat, εφαρμογή που προβάλλει βίντεο και φωτογραφίες των χρηστών για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε απάντηση στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η Saira Ali ανέφερε: “Μετά από τέσσερις μήνες της «έρευνας», το Woodbridge Township School District κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν κάποιος συμμαθητής σε τραβήξει εν αγνοία σου φωτογραφία στο μεσημεριανό γεύμα, στο σχολείο, και τη δημοσιεύσει στο διαδίκτυο με τη λεζάντα “ISIS”, δεν τίθεται θέμα ρατσισμού, παρενόχλησης ή εκφοβισμού. Προφανώς είναι απολύτως αποδεκτό να φωτογραφήσει κανείς ξένους και μετά να τους ‘ανεβάζει’ στα social media με υποτιμητικά και ανακριβή σχόλια”.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.