Τζιχαντιστές του FSA κανονιοβολούν πόλη νότια της Δαμασκού (βίντεο)

Τζιχαντιστές του FSA κανονιοβολούν πόλη νότια της Δαμασκού (βίντεο)

Σε νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βλέπουμε τζιχαντιστές με δύο πεδινά πυροβόλα να βάλουν ενάντια στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στην πόλη Αλ Σαναμαΐν (Al Sanamayn) στη νότια Συρία.

Η Αλ Σαναμαΐν βρίσκεται στην επαρχία της Νταράα και απέχει 50 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Δαμασκό.

Το όνομα Αλ Σαναμαΐν σημαίνει «Δύο Αγάλματα», διότι στην αρχαιότητα την πόλη κοσμούσαν ένα άγαλμα της Θεάς Τύχης των Ελλήνων και ένα άλλο της Θεάς Φορτούνα των Ρωμαίων. Βεβαίως Τύχη και Φορτούνα είναι η ίδια θεά.

Η πόλη ήταν από τις πρώτες που εξεγέρθηκαν τον Μάρτιο του 2011 ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας, όμως τον Απρίλιο του 2013 ο στρατός της Συρίας την ανακατέλαβε και από τότε βρίσκεται σε κυβερνητικά χέρια.

Οι χειριστές των πυροβόλων είναι της συμμαχίας του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) που έχουν συστήσει από κοινού τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ) που υποστηρίζεται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Οι τζιχαντιστές στο βίντεο ακούγονται να καταριούνται Ρώσους και Ιρανούς, ενώ όταν αρχίζουν οι κανονιοβολισμοί ουρλιάζουν το γνωστό «Αλλαχού Ακμπάρ».

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.