ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σύλληψη 17 Τσετσένων τζιχαντιστών στη Μόσχα (φωτό)

Σύλληψη 17 Τσετσένων τζιχαντιστών στη Μόσχα (φωτό)

Ούτε ένας, ούτε δύο, δεκαεπτά συνολικά Τσετσένοι τζιχαντιστές συνελήφθησαν στη Ρωσία λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τη Συρία.

Οι 17 Τσετσένοι τζιχαντιστές συνελήφθησαν στις 29 Οκτωβρίου από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή που μίλησε ανώνυμα στο Caucasian Knot, είπε:

«Είχαμε πληροφορίες ότι μια ομάδα 30άρηδων Τσετσένων ζούσε στη Μόσχα εδώ και μερικούς μήνες. Οι υποψίες μας προκλήθηκαν από το γεγονός ότι κανείς από τους άνδρες αυτούς δεν εργαζόταν και δεν πλήρωναν ενοίκιο για το διαμέρισμα που έμεναν. Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι στο παρελθόν από το ίδιο διαμέρισμα είχαν αναχωρήσει δύο ομάδες νεαρών ανδρών για τη Συρία, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος».

Στις 30 Οκτωβρίου όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, με απευθείας πτήση από τη Μόσχα.

Στις 30 Οκτωβρίου η σύλληψη των τζιχαντιστών ανακοινώθηκε και μέσω διαδικτύου από κυβερνητική σελίδα στο ρωσικό Facebook, το VKontakte. Εκεί εξαπολύθηκαν και κατηγορίες ότι οι 17 τζιχαντιστές είχαν εκπαιδευθεί από ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία των συλληφθέντων Τσετσένων τζιχαντιστών.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 29 Οκτωβρίου το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη αντάρτικου στον Καύκασο και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από Τσετσένους τζιχαντιστές να έχουν στρατοπεδεύσει σε δάσος. isis_russia2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
isis_russia1
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.