ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς οι Ισλαμιστές κέρδιζαν… εκατομμύρια από διαφημίσεις της Google (φωτό)

Πώς οι Ισλαμιστές κέρδιζαν… εκατομμύρια από διαφημίσεις της Google (φωτό)

Μια ισλαμική ιστοσελίδα που προέβαλε αποκεφαλισμούς και δημόσιες εκτελέσεις κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια προβάλλοντας διαφημίσεις πολυεθνικών κολοσσών, όπως η IBM, η Citigroup και η Microsoft μέσω της Google και εν αγνοία τους. Ο Μουχάμαντ Τζιμπρίλ Αμπντουλ Ραχμάν, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας

Ο Μουχάμαντ Τζιμπρίλ Αμπντουλ Ραχμάν, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας

Οπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, πρόκειται για την ιστοσελίδα Arrahmah.com, που ανήκει στον Μουχάμαντ Τζιμπρίλ Αμπντουλ Ραχμάν, τον επονομαζόμενο και «Πρίγκηπα του Τζιχάντ». Το όνομα του Ραχμάν φιγουράρει σε όλες τις λίστες των διωκτικών αρχών και των μυστικών υπηρεσιών με τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες καθώς είναι ηγετικό στέλεχος της Τζεμάα Ισλαμίγια, του παρακλαδιού της αλ- Κάιντα στην νοτιοανατολική Ασία.

Κέρδιζαν χιλιάδες δολάρια κάθε μήνα

Οι διαφημίσεις των πολυεθνικών εμφανίζονταν στην ιστοσελίδα μέσω της υπηρεσίας AdSense της Google.

Η Arrahmah προσελκύει περίπου 600.000 μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της SimilarWeb. Ανθρωποι που έχουν γνώση της αγοράς, λένε ότι με τέτοια κίνηση, η ιστοσελίδα θα πρέπει να κέρδιζε χιλιάδες δολάρια κάθε μήνα.

Οι επιχειρηματικοί κολοσσοί αμέσως ζήτησαν και πέτυχαν την απόσυρση των διαφημίσεών τους και ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν όσα μέτρα μπορούν για να διασφαλίσουν ότι τα κεφάλαιά τους για διαφήμιση δεν καταλήγουν σε λάθος χέρια.

Κι ενώ είναι προφανές ότι καμία από αυτές τις εταιρίες σκοπίμως και εν γνώσει τους έδωσαν χρήματα για να διαφημιστούν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος για το ποιες είναι όλες αυτές οι ιστοσελίδες που προσφέρουν διαφημιστικό χώρο.

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται – τυχαία τις περισσότερες φορές – ότι πασίγνωστες εταιρίες διαφημίζονταν σε ιστοσελίδες που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να προσφέρουν χρήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, τεχνολογικοί κολοσσοί όπως το Twitter, το Facebook και η Google έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί ότι δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να ελέγξουν την κατάσταση αφήνοντας τα πάντα στην τύχη τους μέσα από ένα αυτοματοποιημένο και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση σύστημα διανομής διαφημίσεων.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.