Η εορτή του Ραμαζανιού στο Ελληνικό [φωτό]

Η εορτή του Ραμαζανιού στο Ελληνικό [φωτό]

Δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στο γήπεδο μπειζμπολ του Ελληνικού γιορτάζουν αυτήν την περίοδο τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζάνι.

Όπως και χιλιάδες άλλοι ομόθρησκοι τους, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, έβγαλαν τα παπούτσια τους, έστρωσαν τις κουβέρτες τους στο γκαζόν και ξεκίνησαν να προσεύχονται προς τον Αλλάχ.

Το Ραμαζάνι, εκ του τουρκικού «ραμαζάν» και του αραβικού «ραμαντάν», είναι μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές -μουσουλμανικές- εορτές νηστείας. 

Αποτελεί την ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους, κατά τον οποίον -σύμφωνα με τη παράδοση- δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν’ αποτελέσει τους κανόνες τους, τον οδηγό της ζωής τους. 

Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.

Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου.

Η πλειοψηφία των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν βρεθεί στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, καθώς προέρχονται από χώρες που έχουν ασπαστεί ως επίσημη αυτή τη θρησκεία.

(φωτογραφίες: Φώτης Πλέγκας/SOOC)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.