Γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων ζήτησε συγγνώμη γιατί πρόσβαλε το Κοράνι

Γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων ζήτησε συγγνώμη γιατί πρόσβαλε το Κοράνι

Μία φαινομενικά αθώα σκηνή από ένα επεισόδιο της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων «Σαμ ο Πυροσβέστης» έχει σταθεί αφορμή για μία διαδικτυακή κόντρα, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι το παιδικό πρόγραμμα προσπαθεί να περάσει μηνύματα ισλαμοφοβίας και άλλους να απορρίπτουν αυτές τις κατηγορίες ως απλώς… γελοίες.

Το επίμαχο επεισόδιο προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2014 ωστόσο η «προκλητική» σκηνή τράβηξε πρόσφατα την προσοχή των social media. Σε αυτήν, ένας από τους ήρωες της σειράς, ο πυροσβέστης Έλβις, εμφανίζεται να πατάει μία σελίδα που είναι πεσμένη στο πάτωμα και κατόπιν να γλιστρά και να πέφτει. Κι αν αναρωτιέστε γιατί αυτή η αστεία κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει το μένος των μουσουλμανικών οργανώσεων, η απάντηση είναι απλή: Η σελίδα η οποία εμφανίζεται κάτω από το πόδι του ήρωα της παιδικής σειράς είναι εμφανέστατα σχεδιασμένη – άγνωστο για ποιο λόγο – ώστε να μοιάζει με σελίδα από το Κοράνι.

Το επεισόδιο (με τον ταιριαστό τίτλο «Ταραγμένα Νερά») δεν είχε τραβήξει μέχρι στιγμής την προσοχή της μουσουλμανικής κοινότητας. Πρόσφατα, ωστόσο, ο Miqdaad Versi, Γενικός Γραμματέας του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, εξέφρασε με tweet την έκπληξή του που οι παραγωγοί της σειράς επέλεξαν να εντάξουν με αυτόν τον τρόπο στο επεισόδιο το ιερότερο κείμενος της θρησκείας του.

Η αντίδραση της εταιρείας παραγωγής της σειράς ήταν άμεση. Αποσύροντας αμέσως το «προκλητικό» επεισόδιο, η HIT Entertainment ζήτησε δημόσια συγγνώμη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η αναφορά στο Κοράνι ήταν λάθος της εταιρείας animation, το οποίο αποτέλεσε και αφορμή για τη διακοπή της συνεργασίας τους.

«Η σελίδα έπρεπε να αναπαριστά δυσανάγνωστο κείμενο και λυπούμαστε πολύ για αυτό το λάθος», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική δήλωση που ανάρτησε στον ιστότοπό της, ενώ και η φίρμα που είχε αναλάβει το animation ζήτησε συγγνώμη για «τυχόν αναστάτωση που προκλήθηκε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.