ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένας Ιταλός ιμάμης πήγε να απαντήσει για την απαγόρευση των μπουρκίνι με… καλόγριες

Ένας Ιταλός ιμάμης πήγε να απαντήσει για την απαγόρευση των μπουρκίνι με… καλόγριες

Ένας Ιταλός ιμάμης που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook τη φωτογραφία μιας ομάδας καλογραιών στην παραλία δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις ενώ ο λογαριασμός του «μπλοκαρίστηκε» επί ώρες από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Εν μέσω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία για το μπουρκίνι, ο Ιζεντίν Εζίρ, ένας ιμάμης από τη Φλωρεντία, δημοσιοποίησε -χωρίς να προβεί σε κανένα σχόλιο- μια φωτογραφία στην οποία οι καλόγριες, ντυμένες από την κορφή μέχρι τα νύχια, παίζουν με τα κύματα στην παραλία.

Ακολούθησε καταιγισμός σχολίων αλλά σύντομα η σελίδα μπλοκαρίστηκε προσωρινά από το Facebook, μετά από καταγγελίες άλλων χρηστών.

Αναρτώντας τη φωτογραφία αυτή ο ιμάμης, που είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ισλαμικών Κοινοτήτων της Ιταλίας (UCOII) υποστηρίζει ότι ήθελε «να απαντήσει σε εκείνους που λένε ότι οι δυτικές αξίες διαφέρουν όσον αφορά την ενδυμασία και την κάλυψη του σώματος».

«Ήθελα να πω ότι ένα μέρος των δυτικών αξιών προέρχεται από τον χριστιανισμό (…) και ότι βλέπουμε ότι οι χριστιανικές ρίζες προέρχονται επίσης από ανθρώπους που καλύπτουν σχεδόν πλήρως το σώμα τους», εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky Tg24. Όπως είπε, ήθελε να ξεκινήσει μια «εποικοδομητική συζήτηση» και έλαβε πολλά ευχαριστήρια μηνύματα από «πάρα πολλούς χριστιανούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την αντιπαράθεση που έχει προκληθεί στη Γαλλία, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκρινε ανεπαρκές ή ακόμη και επικίνδυνο κάθε μέτρο απαγόρευσης του μπουρκίνι, του μαγιό που φορούν ορισμένες μουσουλμάνες για να καλύπτουν το σώμα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.