Τσινγκέτι: Η απομονωμένη πόλη του Ισλάμ…αποκαλύπτεται (φωτό)

Τσινγκέτι: Η απομονωμένη πόλη του Ισλάμ…αποκαλύπτεται (φωτό)

Σε μία απομονωμένη περιοχή της ερήμου της Μαυριτανίας βρίσκεται μία από τις πλέον ιερές πόλεις του Ισλάμ, η Τσινγκέτι.

Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί το σπίτι οικογενειών οι οποίες είναι οι θεματοφύλακες και οι φρουροί χιλιάδων αρχαίων χειρόγραφων, τα οποία χρονολογούνται πίσω στο 13ο αιώνα.

Είναι γνωστοί ως οι βιβλιοθηκάριοι της ερήμου. Οι κλιματικές αλλαγές των τελευταίων 50 ετών έχουν φέρει άμμο μέχρι το κέντρο της πόλης καταβροχθίζοντας ολόκληρα κτήρια.

Η μαυριτανική κυβέρνηση έχει κάνει κάποιες προσπάθειες για να διαφυλάξει αυτά τα πολύτιμα έγγραφα -πλέον- και από τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους του οποίου οι επιθέσεις έχουν διώξει και τους μη γηγενείς καθώς και τους τουρίστες.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το bloomberg βλέπουμε σπάνιες εικόνες από ένα συγκλονιστικό μέρος του πλανήτη. desvill2 desvill3 desvill4 desvill6

Μια σπάνια ματιά σε μια από τις πλέον ιερές πόλεις του Ισλάμ  desvill7 desvill8 desvill9

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
desvill10
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.