ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χορεύοντας και τραγουδώντας γυναίκες στη Σαουδική Αραβία επαναστατούν (βίντεο)

Χορεύοντας και τραγουδώντας γυναίκες στη Σαουδική Αραβία επαναστατούν (βίντεο)

Ο,τι δεν επιτρέπεται στην πατρίδα τους, οι γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία το κάνουν σε ένα  φεμινιστικό τραγούδι, υπό τον τίτλο «Ανησυχίες», που φέρνει τα πάνω – κάτω στη πετρελαιοπαραγωγό χώρα. 

Φορώντας την παραδοσιακή μαντίλα, οι γυναίκες κάνουν την επανάστασή τους, χορεύοντας. Καταγγέλλουν την ανδροκρατία στη χώρα τους και διεκδικούν τα δικαιώματά τους κάνοντας ποδήλατο, σκέιτ , παίζοντας μπάσκετ, μπόουλινγκ,: όλα αυτά που δεν μπορούν να κάνουν ελεύθερα στην πατρίδα τους.   

Εμπνευστής του βιντεοκλίπ είναι ο Σαουδάραβας τραγουδιστής , Ματζέντ αλ Έσα, ο οποίος μέσω του επιτυχημένου τραγουδιού του – στο You Tube έχει 2,5 εκατομμύρια κλικ μέσα σε δέκα ημέρες – καταγγέλλει την καταπάτηση των γυναικείων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία.

     

Στο πρώτο μέρος του βιντεοκλίπ, γυναίκες με νικάμπ  κάθονται στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου αφήνοντας άδειο το μπροστινό.

Οι γυναίκες χτυπούν τα χέρια τους ρυθμικά τραγουδώντας στα αραβικά «Ας μας απαλλάξει ο Αλλάχ απ’ τους άνδρες»…ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούγονται να λένε: «Οι άντρες μας τρελαίνουν, μας αρρωσταίνουν το μυαλό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, σ΄ένα στιγμιότυπο που θυμίζει την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, μία αφίσα του Ντόναλντ Τραμπ προβάλει πίσω απ’ το βήμα του προέδρου και στην επιγραφή διαβάζουμε: «Ο Οίκος των Ανδρών». Το ακροατήριο ανεμίζει μισογυνικά σύμβολα και πλακάτ με φωτογραφίες γυναικών με διαγραμμένα πρόσωπα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.