ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παλαιστίνιος ιεροκήρυκας μιλά για τον σωστό τρόπο … ξυλοδαρμού των γυναικών σύμφωνα με το Ισλάμ (βίντεο)

Παλαιστίνιος ιεροκήρυκας μιλά για τον σωστό τρόπο … ξυλοδαρμού των γυναικών σύμφωνα με το Ισλάμ (βίντεο)

Δείτε βίντεο όπου Παλαιστίνιος μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Δρ. Σαμέεχ Χατζάτζ μίλησε για τον σωστό τρόπο ξυλοδαρμού των γυναικών, σύμφωνα με το Ισλάμ, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του επίσημου καναλιού της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο Δρ. Χατζάτζ, κάτοχος Ph.D. στη Νομοθεσία της Σαρία (ισλαμικού θεοκρατικού νόμου) και ιεροκήρυκας του Υπουργείου Κληροδοτημάτων (του αντίστοιχου «θρησκευτικών») στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι επιτρέπεται να χτυπήσει ένας άνδρας τη γυναίκα του μόνο με ένα «μισουάκ (Miswak)» (οδοντιατρικό κλαδί, δηλαδή ένα κλαδί που χρησιμοποιείται αντί για οδοντόβουρτσα) ή με ένα τσεμπέρι και δεν επιτρέπονται περισσότερα από δέκα χτυπήματα.

Επίσης απαγορεύεται να χτυπήσει κάποιος τη γυναίκα του στο πρόσωπο.

«Εάν θέλετε να τη δείρετε, χτυπήστε τη στο πόδι, στην πλάτη, σε σημεία που δεν θα αφήσετε μόνιμο σημάδι», είπε και εξήγησε:

«Τα χτυπήματα σκοπεύουν αποκλειστικά και μόνο για να δώσουν ένα μήνυμα στη γυναίκα: Είμαι θυμωμένος μαζί σου. Τέλος!».

Πώς και πότε δέρνετε τη γυναίκα σας σύμφωνα με το Κοράνι

«Στο θέμα του ξυλοδαρμού, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με μια σχετική ιστορία που έχει να κάνει με τον κορανικό στίχο: «Όσο για τις γυναίκες που φοβάστε ότι θα σηκώσουν κεφάλι – νουθετείστε τες, αρνηθείτε να κοιμηθείτε στο ίδιο κρεβάτι και χτυπήστε τες».

«Η γυναίκα ενός νεαρού άνδρα θύμωσε μαζί του, γύρισε λοιπόν στο σπίτι των γονιών της. Πολλοί άνθρωποι επενέβησαν για να την πείσουν να επιστρέψει στον άνδρα της. Τελικά, τα κατάφεραν.Τώρα, εκείνος ίσως να ήθελε να την εκδικηθεί, την κλείδωσε λοιπόν στο μπάνιο. Ήταν γυναίκα από αξιοσέβαστη οικογένεια, ωστόσο την κλείδωσε στο μπάνιο για 25 ημέρες».

«Κάθε πρωί της πήγαινε μία (αραβική) πίτα, ένα πιάτο κόκκινες πιπεριές και της έριχνε και μερικές βουρδουλιές. Το απόγευμα της πήγαινε ένα πιάτο με κόκκινες πιπεριές, μια (αραβική) πίτα και της έριχνε και μερικές βουρδουλιές. Αυτό συνεχιζόταν επί 25 ημέρες. Την 25η ημέρα ξέχασε ξεκλείδωτη την πόρτα του μπάνιου και η γυναίκα έφυγε και πήγε στο σπίτι των γονιών της. Όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε, απάντησε: Δεν έχετε διαβάσει το Κοράνι; Είναι ο Θεός που λέει «Όσο για τις γυναίκες που φοβάστε ότι θα σηκώσουν κεφάλι – νουθετείστε τες, αρνηθείτε να κοιμηθείτε στο ίδιο κρεβάτι και χτυπήστε τες».

Δημοσιογράφος: «Πήρε μόνο την πρόταση «…και χτυπήστε τες», παραμελώντας την αρχή του στίχου».

Δρ. Χατζάτζ: «Σωστά μιλάς. Έπρεπε να ακολουθήσει τα στάδια. Ακόμα κι εάν είχε ακολουθήσει τα στάδια της διαδικασίας, δεν θα την είχε χτυπήσει έτσι. Όσον αφορά την επίπληξη – ας υποθέσουμε ότι ο σύζυγος αισθάνεται ότι η γυναίκα του ψεύδεται. Αρχικά πρέπει να τη νουθετήσει, να στηριχτεί σε [κορανικούς] στίχους και χαντίθ [ισλαμικές παραδόσεις] ώστε να της δώσει να καταλάβει ότι δεν πρέπει να λέει ψέμματα. Εάν η νουθεσία δεν βοηθήσει, τότε πρέπει να εγκαταλείψει τη συζυγική κλίνη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια, όχι σε διαφορετικά δωμάτια, ώστε τα παιδιά να μην αντιληφθούν ότι υπάρχει ένταση μεταξύ των γονιών τους».

Δημοσιογράφος: «Γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία τους».

Δρ. Χατζάτζ: «Σωστά. Το τρίτο στάδιο… εάν τα λόγια και τα ξεχωριστά κρεβάτια δεν βοηθήσουν, τότε φτάνουμε στα άλλα μέσα, δηλαδή στο ξύλο».

Δημοσιογράφος: «Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;».

Δρ. Χατζάτζ: «Καλή ερώτηση. Οι διδάσκαλοι του Ισλάμ λένε ότι τα χτυπήματα πρέπει να γίνουν είτε με ένα οδοντιατρικό κλαδί ή με ένα τσεμπέρι. Δεν πρέπει να είναι παραπάνω από δέκα».

Δημοσιογράφος: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί βέργα ή λουρί».

Δρ. Χατζάτζ: «Όχι και απαγορεύεται να χτυπήσετε το πρόσωπο. Όταν χρησιμοποιούμε ένα τσεμπέρι ή ένα μισουάκ για τα χτυπήματα… Ο Προφήτης Μωάμεθ λέει: «Μην τη χτυπήσεις στο πρόσωπο και μην την ασχημίσεις. Εάν θες να τη δείρεις, δείρε την στο πόδι, ή στην πλάτη, σε σημεία που δεν θα της αφήσεις μόνιμο σημάδι».

Δείτε το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tribune.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.