ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: Ξύρισε τα μαλλιά της κόρης της επειδή αρνήθηκε να φορέσει την ισλαμική μαντίλα!

Ιταλία: Ξύρισε τα μαλλιά της κόρης της επειδή αρνήθηκε να φορέσει την ισλαμική μαντίλα!

Σοκαρισμένοι οι Ιταλοί με μια μητέρα από το Μπανγκλαντές που ξύρισε τα μαλλιά της 14χρονης κόρης της, επειδή το κορίτσι αρνήθηκε να φορέσει την ισλαμική μαντίλα!

Το περιστατικό το είχε αποκαλύψει η ίδια η νεαρή κοπέλα στην καθηγήτριά της. Το όλο θέμα έλαβε σημαντικές διαστάσεις στην Ιταλία, με κύριο ερώτημα αν στην περίπτωση αυτή πρέπει να υπερισχύει, πάντα, η ελευθερία επιλογής του κάθε ατόμου και μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φθάνει η θρησκευτική παράδοση και οι επιλογές και επιβολές της κάθε οικογένειας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης επιλογής του κάθε πολίτη, ιταλικής η ξένης καταγωγής, για το πώς πρέπει να ντύνεται και αν επιθυμεί να τηρεί την θρησκευτική παράδοση. Οι διάφορες κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών, όμως, εμφανίστηκαν διχασμένες.

Πολλά μέλη τους καταδίκασαν την απόφαση της μητέρας της συγκεκριμένης κοπέλας να της ξυρίσει το κεφάλι για να την τιμωρήσει, αλλά, συγχρόνως, θεώρησαν ορθό το πιεστικό αίτημα της οικογένειάς της να φορά μαντίλα κατά τις εξόδους της από το σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια αποφάσισε χθες να επικυρώσει την απόφαση απομάκρυνσης μιας δεκατετράχρονης έφηβης, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, από την οικογένειά της. Η δεκατετράχρονη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, βρίσκεται τώρα σε ειδική κοινότητα για ανήλικα και οι πρώτες που κινητοποιήθηκαν για την προστασία των δικαιωμάτων της, ήταν οι αρμόδιες κοινωνικές λειτουργοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.