ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αγιάν Χίρσι Άλι: «Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία – Είναι μια πολιτική θεωρία επικράτησης»

Αγιάν Χίρσι Άλι: «Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία – Είναι μια πολιτική θεωρία επικράτησης»

«Παρακολουθούμε τον τρόμο να ξεδιπλώνεται στο Λονδίνο; Κοροϊδευόμαστε; Τα κτυπήματα είναι το αντάρτικο των τζιχαντιστών και δεν πρόκειται για θέμα αστυνομίας. Καιρός είναι να βάλουμε μυαλό.»

Αυτό ήταν το σχόλιο στο Twitter της ακτιβίστριας και συγγραφέως πρώην μουσουλμάνας Σομαλής στην καταγωγή Ayaan Hirsi Ali η οποία μένει στην Ολλανδία. Οι απόψεις της για το Ισλάμ έχουν προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στον μουσουλμανικό κόσμο και αμέτρητες απειλές θανάτου εναντίον της.

Η αμερικανο-ολλανδή όμως ακτιβίστρια λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν υποχωρεί παρά τις απειλές και τα αμέτρητα μηνύματα μίσους από μουσουλμάνους.

«Το Ισλάμ δεν είναι η θρησκεία της ειρήνης. Πρόκειται περί μιας πολιτικής θεωρίας κατάκτησης, η οποία επιζητά την κυριαρχία .με όποιο τρόπο μπορεί».

Δηλώσεις όπως αυτή της Ayaan την έχουν θέσει στο στόχαστρο των μουσουλμάνων αλλά από τα γεγονότα οι απόψεις της δικαιώνονται.

Ο δημοσιογράφος Tunku Varadarajan έγραψε για τις απειλές αυτές: «Με τόσες φετφά (επίσημες διαταγές) για το κεφάλι της, η Hirsi Ali έχει την μεγαλύτερη πιθανότητα να βρει ένα βίαιο τέλος από κάθε άλλο που έχω συναντήσει, συμπεριλαμβανομένου και του Σαλμάν Ρούσντι».

«Το Ισλάμ δεν είναι φυλή… Το Ισλάμ είναι απλά ένα σύνολο δοξασιών και δεν είναι «ισλαμοφοβικό» το να πει κανείς ότι είναι ασύμβατο με την φιλελεύθερη Δημοκρατία», λέει η Ayaan σε μια συνέντευξή της.

Από τότε που αποστασιοποιήθηκε από το Ισλάμ, η ίδια δηλώνει άθεη, στέκεται επικριτικά απέναντι στην συγκεκριμένη θρησκεία. Σε συνέντευξή της το 2007 είχε περιγράψει το Ισλάμ ως «τον εχθρό που πρέπει να νικηθεί για να επικρατήσει η ειρήνη».

https://twitter.com/Ayaan/status/871144454396157953

Η Αγιάν Χίρσι Άλι για το Ισλάμ και τη συμμαχία αριστερών και ισλαμιστών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.