ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αρχιμανδρίτης Α.Μισσός: «Ιερείς αρεστά ανδρείκελα της νέας τάξης – Δεν θα ρίχνω πόρτα σε ανεμβολίαστους»

Αρχιμανδρίτης Α.Μισσός: «Ιερείς αρεστά ανδρείκελα της νέας τάξης – Δεν θα ρίχνω πόρτα σε ανεμβολίαστους»

Τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες με τον διαχωρισμό των πολιτών, αλλά και τις δηλώσεις ιερέων πως θα ρίχνουν «πόρτα» σε ανεμβολίαστους πιστούς σχολίασε ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μίσσος με άρθρο του σε ΜΜΕ.

Διαβάστε το κείμενο που έγραψε στο ekklisiaonline:

«Τελευταίες ειδήσεις και διαβάζουμε ότι ο καφές για τους εμβολιασμένους θα τιμάται σε τιμή Χ και για τους ανεμβολίαστους στην προνομιακή τιμή των Χ +20 €.

Μέχρι εδώ εφόσον μιλάμε για κοσμικότητες το θέμα έχει κάποια λογική αφού οι καταστηματάρχες έχουν το μερικό προνόμιο να ρυθμίζουν τις επιχειρήσεις και το πελατολόγιό τους βάσει των υποκειμενικών τους κριτηρίων.

Οι εκκλησιαστικοί παράγοντες, μη έχοντας τι καινόν να επιδείξουν και επειδή οι πλείστοι είναι κενοί, έσπευσαν κατευθείαν να διαμηνύσουν κι αυτοί σαν τους ουραγούς, τους όρους λειτουργίας των ναών, τους οποίους μάλλον θεωρούν μαγαζιά τσιφλίκια τους, αλλά με το προνόμιο να απαλλάσσονται από ΕΦΚΑ, λογιστές κτλ.

Έτσι μετά λύπης μας διαβάσαμε για Δεσπότη περιφέρειας – φιλέτου της Εκκλησίας της Ελλάδας, ότι προτίθεται να ακολουθήσει τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης και να ρίχνει πόρτα στους ανεμβολίαστους.

Δηλαδή οι πιστοί θα χωρίζονται ανάλογα με το γεγονός αν έχουν κάνει ένα αμφιβόλου ποιότητας εμβόλιο (κακά τα ψέματα ) το οποίο είναι ξεκάθαρα βέβαια θέμα ιατρικής, βιολογίας και άλλων επιστημών.

Δηλαδή οι καθώς πρέπει πελάτες…..θα εισέρχονται στον ναό με κάρτα free candle ενώ οι άλλοι ούτε καν θα μπορούν να διαβούν το κατώφλι του ναού.

Και το παράλογο είναι ότι η συνομοταξία αυτή των επισκόπων στα κηρύγματά της κατηγορεί μονίμως την εκκοσμίκευση και γενικότερα μέμφεται τον αθεϊσμό συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων και άλλα πολλά.

Είναι σαν να λέμε ότι δεν μας έφταναν τα ευτράπελα μέτρα για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορονοϊού, έχουμε και τους εκκλησιαστικούς να μας προσφέρουν γέλωτα άφθονο. Ο καθένας τα δικά του. Υπάρχει Σύνοδος και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών;

Προσωπικά έχω εμβολιαστεί αλλά δεν είμαι σε θέση να επιβάλω σε κανέναν να πράξει το αυτό.

Ούτε μπορώ να βάλω όρους παρουσίας στον ναό πάρεκτος όσων ορίζει το κράτος και οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε, επειδή η κανονική εκκλησία στην Ελλάδα είναι κρατικοδίαιτη και γι αυτό πολλές φορές είναι τσιράκι της πολιτικής.

Σεβασμιώτατοι επίσκοποι , είπαμε να ακολουθήσουμε τα της πολιτείας αλλά όχι και να προτρέχουμε με δηλώσεις για να είμαστε αρεστά ανδρείκελα της νέας τάξης. Φανταστείτε να ανοίξει και η κούρσα διαδοχής για θώκους τι σφαγή έχει να πέσει, τι μελιστάλακτες δηλώσεις έχουν να ακουστούν και πόσα λίτρα θειικό οξύ έχουν να τους λούσουν.

Ο Χριστός μας για την ελευθερία μας εσταυρώθη και η εκκλησία μας ως εκ τούτου είναι ο κατεξοχήν χώρος της ελευθερίας.

Ακούσατε ;;; Ξεχάσατε την αποστολή σας ; Λόγια παράλογα σαν κροτίδες μόνου κρότου μηδενικής ισχύος. Υποκειμενικά όλα και υποκριτικά προσωπεία ;

Ρωτήστε τους νέους στο δρόμο την άποψη τους για όλους σας και αν σας γνωρίζουν…..

Αν ακούσετε τις απαντήσεις τους θα εκπλαγείτε.

Βγείτε από τις ψευδαισθήσεις σας και από την κλίκα των ψεύτικων τριγύρω σας. Μην είστε για το πρεστίζ. Έχετε τις πνευματικές δικλείδες να ακουστείτε απ όλες τις ηλικίες.

Ζη Κύριος ο θεός !

Μακροθύμησον έτι πλέον Κύριε.

Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.