Ιερώνυμος Καλαβρύτων για εμβόλιο: «Δεν μπορώ να βγω και να πω κάντε το ή μη το κάνετε»

Ιερώνυμος Καλαβρύτων για εμβόλιο: «Δεν μπορώ να βγω και να πω κάντε το ή μη το κάνετε»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, βρίσκεται αντιμέτωπος με πληροφορίες για τέτοιου περιεχομένου συμπεριφορές εφημέριων και του στενού τους περιβάλλοντος.

Στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», εξ’ αφορμής του θορύβου που έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, έφτασαν μαρτυρίες πολιτών της Αιγιάλειας, για απροκάλυπτη στάση παπάδων όπως και μελών οικογενειών τους, κατά των εμβολίων, καταγγελίες που έθεσε σε γνώση του Ποιμενάρχη.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού διερεύνησε τα παραπάνω, δεν κατέληξε σε κάτι «χειροπιαστό» που να ενοχοποιεί κληρικούς, πρεσβυτέρες κ.ά, διαβεβαιώνοντας πως καθετί τέτοιο το ψάχνει αφού δεν συνάδει με τις εντολές που σε γενικές γραμμές ακολουθεί στη Μητρόπολή του.

«Δεν έχω να δώσω καμία εντολή στους ιερείς μου. Έχω πει ν’ ακούν τους γιατρούς τους και να αποφεύγουν τέτοιες συζητήσεις. Εγώ, με το θέμα του εμβολιασμού δεν έχω πάρει θέση. Επαναλαμβάνω, δεν έχω δώσει καμία κατεύθυνση στους κληρικούς μου. Τους έχω πει να κάνουν αυτό που η συνείδησή τους, τούς λέει, αλλά ακολουθώντας πάντα τις εντολές των γιατρών» αναφέρει ο δεσπότης.

«Δεν είναι θέμα δικό μας, ούτε να συμβουλεύουμε, ούτε να λέμε διάφορα για το θέμα, ούτε να παροτρύνουμε να κάνουν το εμβόλιο, ούτε να μην το κάνουν. Να το πουν οι γιατροί τους αυτό. Εγώ δεν θα βγω ποτέ να πω…κάντε το εμβόλιο, ούτε όμως και μη το κάνετε. Δεν μπορώ εγώ να πάρω μια τέτοια ευθύνη, αν γίνει κάτι. Αν κάποιος δεν τον κάνει, ασθενήσει και πάθει κάτι, είναι δικό του θέμα. Αν πάλι κάνει το εμβόλιο και έχει κάποιες επιπλοκές, πάλι δικό του θέμα είναι. Δεν μπορώ να βγω εγώ – ως Επίσκοπος – και να πω κάντε το ή μη το κάνετε. Αυτό είναι ξεκάθαρο για μένα».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος, πολύ νωρίς νόσησε από κορωνοϊό, ακολούθησε πιστά την φαρμακευτική αγωγή των θεραπόντων ιατρών του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, υπέμεινε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων και ουδέποτε έχει αναφερθεί σε «ανύπαρκτη πανδημία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει εμβολιαστεί, κάτι που όμως αποτελεί προσωπική του επιλογή και δεν την επικοινωνεί δημόσια σε ρασοφόρους ή λαϊκούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.