ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θαύμα με την εικόνα της Αγ. Ειρήνης στη Σάμο;

Θαύμα με την εικόνα της Αγ. Ειρήνης στη Σάμο;

Η Ιερά Μητρόπολις Σάμου και Ικαρίας βάζει τέλος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, μετά τις ερυθρές κηλίδες που εμφανίστηκαν στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης.

Αναλυτικότερα, με χθεσινή ανακοίνωσή της (3/8/2015) η Ι.Μ. Σάμου αναφέρεται στο περιστατικό της “ματωμένης” εικόνας της Αγίας Ειρήνης, λέγοντας πως δεν πρόκειται ούτε για αίματα ούτε για δάκρυα και βάζοντας τέλος στα όσα ακούγονταν περι θαύματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ι.Μ. Σάμου

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοινώσεώς μας σχετικώς με τις ερυθρές κηλίδες, που εμφανίσθηκαν στην ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους ευσεβείς Χριστιανούς μας, ότι σύμφωνα με το επιστημονικό πόρισμα του Εγκληματολογικού Τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίον εκλήθη αμέσως από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας, με σκοπό να αποφανθεί αρμοδίως, οι ερυθρές κηλίδες που εμφανίσθηκαν στην ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης, δεν σχετίζονται με βιολογικό υλικό. Δεν είναι δηλαδή αίμα, δάκρυα ή κάτι σχετικό, ώστε να μπορούμε ξεκάθαρα να ομιλούμε για θαύμα.

Βέβαιον είναι πάντως, ότι οι ερυθρές κηλίδες, που εμφανίσθηκαν στην εικόνα της Αγίας Ειρήνης συνειρμικώς μας οδηγούν στο σεπτό της μαρτύριο, με το οποίο διά τους αίματός της υπέγραψε και εσφράγισε την πίστη της στον Χριστό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς ευρισκόμαστε στην κατανυκτική περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, πνευματική περίοδο εντατικώτερης προσευχής και νηστείας, εξ αφορμής αυτού του σημείου, ας προσέξουμε ιδιαιτέρως την μαρτυρία, που δίνουμε εμείς για τον Χριστό. Ας εξετάσουμε αν η πίστη μας σ’ Εκείνον έρχεται σε μίμηση της Αγίας Ειρήνης κι ας φροντίζουμε με καθαρή την καρδιά μας να διαφυλάσσουμε την θεία Κοινωνία μαζί Του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.