ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τρίκαλα Κορινθίας: Εορτή του Αγ. Γερασίμου του νέου Ασκητού

Τρίκαλα Κορινθίας: Εορτή του Αγ. Γερασίμου του νέου Ασκητού

Στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, έκανε λειτουργία ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος κατά τον εορτασμό της μνήμης του Αγ. Γερασίμου του νέου Ασκητού..

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, το απόγευμα, τέλεσε Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου, με την συμμετοχή της Αδελφότητος αλλά και πολλών πιστών, στους οποίους ομίλησε διδακτικά για τον βίο του Αγίου και την σημαντικότητά του για την Τοπική μας Εκκλησία.

Την Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015, ο Μητροπολίτης  μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό τον επ’ ονόματι του Αγ. Γερασίμου και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία, στην οποία παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Την διακονία του λόγου παρεχώρησε ευγενώς στον Καθηγητή της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος πρόθυμα καθ’ όλο το διάστημα του Δεκαπενταυγούστου συνόδευσε τον Σεβασμιώτατο στην περιοδεία του στους επ’ ονόματι της Θεοτόκου τιμώμενους Ι. Ναούς και Ι. Μονές της Μητροπολιτικής μας επαρχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε Λιτανεία της Ι. Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ι. Ναού αλλά και στην οικία Του, το «Αρχοντικό των Νοταράδων», στην οποία τελέστηκε δέηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.