Η μετάνοια έχει σώσει πολλές φορές αυτό το Γένος

Η μετάνοια έχει σώσει πολλές φορές αυτό το Γένος

“Η εποχή μας χρειάζεται μετάνοια” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσημη υποδοχή του στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας για την πρόσκληση να παραβρεθεί στον “ιστορικό τόπο, όπου γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε ο πατρο-Κοσμάς, εκείνος που προετοίμασε την ελευθερία και αγάπησε τον Έλληνα μέσα από την καρδιά του και οδήγησε όποιον τον άκουγε στον ελληνισμό και στον χριστιανισμό”, αλλά και το Δήμαρχο και όλους τους πιστούς για την θερμή υποδοχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις διαφορές και στις ομοιότητες που έχει η εποχή που έζησε ο Άγιος Κοσμάς με την σημερινή και επεσήμανε πως “ο Άγιος Κοσμάς ήθελε στην καρδιά του κάθε ανθρώπου να φυτρώσει την αγάπη του Χριστού και αυτό προσπαθούμε όλοι οι Ιεράρχες και οι κληρικοί, να κάνουμε πραγματικότητα τη διδασκαλία του Αγίου”.

Έκανε λόγο, επίσης, για συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας και υπογράμμισε πως σκοπός και των δύο είναι η εξυπηρέτηση και η καλλιέργεια των ανθρώπων.

“Εκ των πραγμάτων καλούμαστε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να εργαζόμαστε από κοινού. Ο Άγιος Κοσμάς με τις διδαχές του μας λέει πως ό,τι και αν αποκτήσετε, αν δεν έχετε Χριστό μέσα σας μην περιμένετε αποτέλεσμα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής και στην απομάκρυνση των ανθρώπων από τον Θεό, η οποία οφείλεται και στις ξένες ιδέες και “αυτό που χρειάζεται είναι η μετάνοια” είπε ο χαρακτηριστικά και εξήγησε πως “λέγοντας μετάνοια εννοούμε την αλλαγή τρόπου εσωτερικής σκέψης, την αλλαγή μυαλού. Η ιστορία, άλλωστε, δείχνει ότι η μετάνοια έχει σώσει πολλές φορές αυτό το Γένος”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.