ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Την Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας υποδέχθηκαν στη Μυτιλήνη

Την Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας υποδέχθηκαν στη Μυτιλήνη

Πιστό αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας υποδέχθηκαν την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ιερείς και κάτοικοι της Μυτιλήνης.

Την εικόνα συνόδευσε από την Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους στο νησί, ο Ηγούμενος π. Εφραίμ Βατοπαιδινός. Πρώτος την ασπάστηκε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος και εν συνεχεία μεγάλος πλήθος πιστών.

Η Θεομητορική Εικόνα θα παραμένει εσαεί στο Ναό για να αποτελεί έναν ισχυρό σύνδεσμο της Μονής με την ενορία. Αποτελεί ένα έργο τέχνης και ιερότητας, αφού φιλοτεχνήθηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και κοσμήθηκε με χρυσό και ασήμι, χορηγία του κ. Alexey Demidoy από τη Ρωσία. Στην Ιερή Εικόνα έχουν εναποτεθεί τρίματα ιερών λειψάνων των Αγίων Βατοπαιδινών Οσίων, Νικολάου, Αθανασίου και Αντωνίου! Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Πανοσ. Γέροντα Εφραίμ και αναφέρθηκε στην αγάπη του Λεσβιακού λαού προς την Κυρία Θεοτόκο.

Την επομένη, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων Μητροπολιτών Μυτιλήνης, Καλλινίκου του κτήτορος του Ναού και Ιακώβου του Α΄ του από Δυρραχίου που τέλεσε τα εγκαίνια. Λόγους αγάπης και σοφίας απηύθυνε στους εκκλησιαζόμενους ο Γέροντας Εφραίμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
d77f989cf7379389d1971eade47cce9f L
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.