ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χίος: Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Χίος: Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στις σχέσεις του νησιού με το Φανάρι και στη θρησκευτική παράδοση που το συνοδεύει

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στην Πλατεία Βουνακίου της Χίου, προκειμένου να λάβει την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και να παραστεί στην τελετή υποδοχής του, την οποία οργάνωσε η Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου καλωσόρισε και προσφώνησε ο δήμαρχος Χίου, Εμμανουήλ Βουρνούς. Στην αντιφώνησή του, ο κ.κ. Βαρθολομαίος «αγκάλιασε» με θέρμη όλους τους πιστούς και αναφέρθηκε στις σχέσεις του νησιού με το Φανάρι, με τις μονές και ιδιαίτερα με τη Σταυροπηγιακή Νέα Μονή, αλλά και στη θρησκευτική παράδοση της Χίου. Εν συνεχεία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Χίου μετέβησαν στον Δημοτικό Κήπο, όπου ο κ.κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε με πρόσφυγες του νησιού και μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης από την Ιματιοθήκη Αγάπης της Μητρόπολης Χίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, 18 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο πλήθος προσωπικοτήτων από τη θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της χώρας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Μουσουρούλης, και τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Αρχηγός ΑΣΔΕΝ, Ευάγγελος Μεϊμάρης. Επί της υποδοχής ήταν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο λιμενάρχης Χίου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής, ο πρώην μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων, ιερείς της Μητρόπολης Χίου, καθώς και άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου. Στη Χίο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα περιοδεύσει για τέσσερις ημέρες, με αφορμή την εορτή της συνάξεως των Αγίων της Χίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.