ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για δεύτερη μέρα στη Χίο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για δεύτερη μέρα στη Χίο

Ιερατική σύναξη στο Μητροπολιτικό Ναό Χίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην οποία θα μιλήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στις 11.00 αναμένεται να συναντηθεί με τις Αρχές, εκπροσώπους φορέων, αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και πολιτιστικούς συλλόγους στο Επισκοπείο.

Στις 13.00 θα γίνει η τελετή παράδοσης από τον Προκαθήμενο του Οικουμενικού Θρόνου του Βραβείου 2015 για την πολιτιστική κληρονομιά – Βραβείο EUROPA NOSTRA για το Αρχοντικό Αντουάνικον, στον Κάμπο.

Το απόγευμα στις 17.30 η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης και η Συνοδεία του θα γίνουν δεκτοί στην πλατεία Πατριαρχών Καλλιμασιάς, όπου θα τελεστεί τρισάγιο για τους Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Ιωακείμ Β’, Ιωακείμ Δ’, που είχαν καταγωγή από το συγκεκριμένο χωριό, στον τάφο του αείμνηστου Πατριάρχη Ιωακείμ Δ’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν συνεχεία ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Βέσσα, χωριό που επλήγη περισσότερο από τα άλλα στην καταστροφική πυρκαγιά του 2012, όπου θα φυτεύσει συμβολικά μαστιχόδενδρο και θα ευλογήσει τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας του νησιού. Επιπλέον στο χωριό θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντίνου Ε’ (του Βαλλιάδου) που καταγόταν από τη Βέσσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.