ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Συμεών του Στυλίτη στην Ουκρανία

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Συμεών του Στυλίτη στην Ουκρανία

Παρουσία πιστών η Βίννιτσα υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Συμεών του Στυλίτη από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στην Ουκρανία ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων και το υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βιννίτσης και Μπάρ Συμεών, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Να αναφερθεί ότι η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Συμεών του Στυλίτη που εορτάζεται σήμερα 14 Σεπτεμβρίου.

Μετά την υποδοχή το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι και τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός.

Ο Μητροπολίτης Βιννίτσης Συμεών ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμων για την τιμή και ευλογία της μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου καθώς όπως τόνισε η παρουσία του Ιερού Λειψάνου θα δώσει ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια στον φετινό εορτασμό, καθώς είναι η πρώτη φορά που το σεπτό λείψανο μεταφέρεται στην πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βεροίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βιννίτσης για την πρόσκληση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές οι επισκέψεις θα αυξηθούν στο μέλλον ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους Ουκρανούς πιστούς να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα που βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.