Κεφαλονιά: Ο χείμαρρος παρέσυρε και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας μέσα από την εκκλησία! (φωτο)

Κεφαλονιά: Ο χείμαρρος παρέσυρε και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας μέσα από την εκκλησία! (φωτο)

Εικόνα απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν μια μέρα μετά τη θεομηνία που έπληξε την Κεφαλονιά ο ιερέας και οι πιστοί που πήγαν στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, κάτω από τη γέφυρα στην είσοδο του Αργοστολίου. 

Πρόκειται για μια ιστορική εκκλησία του νησιού, που είναι χτισμένη μέσα στο βράχο, δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου. Από τη δυνατή νεροποντή ο χείμαρρος πλημμύρισε, λασπόνερα μπήκαν στο εκκλησάκι και παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Όπως ο ιερέας περιγράφει με ανάρτησή του στο facebook, χάθηκε ακόμα και η ίδια η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας…

«Αυτό πού αντίκρισα σήμερα στην Αγία Βαρβάρα δεν περιγράφεται, όλη ή εκκλησία μέσα στη λάσπη, τα πάντα διαλυμένα, όσες εικόνες σώθηκαν βρέθηκαν στο ρέμα που καταλήγει από την εκκλησία στο καθολικό νεκροταφείο. Ψάχνουμε για την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.  

Τα πάντα θαμμένα κάτω από τόνους λάσπη. Τα πλακάκια στην εκκλησία όλα έξω, το Ιερό γεμάτο λάσπη, άνοιξαν τα παράθυρα και πέρασε από μέσα όλο το νερό πού ερχόταν από το αυλάκι της γέφυρας . Ελπίζω ή πολιτεία να βοηθήσει.

Εύχομαι ή Αγία Βαρβάρα να μας δείξει το λάθος μας και να μας φυλάξει από κάτι χειρότερο. Παπα Βασίλης Παυλάτος», γράφει ο ίδιος συγκλονισμένος, ενώ οι φωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.