ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πατριάρχης Κύριλλος: “Oι ισλαμιστές βασάνισαν χριστιανούς, κατέστρεψαν τις εκκλησίες μας – Η Ρωσία δίνει ιερό πόλεμο στην Συρία”

Πατριάρχης Κύριλλος: “Oι ισλαμιστές βασάνισαν χριστιανούς, κατέστρεψαν τις εκκλησίες μας – Η Ρωσία δίνει ιερό πόλεμο στην Συρία”

“Η Ρωσία αυτή τη στιγμή δίνει ιερό πόλεμο απέναντι στην τρομοκρατία και τους ισλαμιστές” ανέφερε το πατριαρχείο της Ρωσίας, ενώ ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε πως “η Ρωσία πήρε μια υπεύθυνη απόφαση να προστατέψει το λαό της Συρίας από μια τρομοκρατική τυραννία και πρόσθεσε πως η στρατιωτική παρέμβαση ήταν απαραίτητη”!

To Πατριαρχείο της Ρωσίας στηρίζει απόλυτα τον Β.Πούτιν στην απόφαση του για στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στην Συρία και με δημόσιες δηλώσεις τον νομιμοποιεί να δώσει έναν ιερό πόλεμο μέχρι τον οριστικό ξεριζωμό των τρομοκρατών ισλαμιστών.

Συγκεκριμένα, η ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας σε δήλωση της σχετικά με την απόφαση της Μόσχας να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του ISIS και των υπόλοιπων τρομοκρατικών ομάδων είπε πως πρόκειται για “ιερό πόλεμο”!

“Η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι μια ιερή μάχη και η χώρα μας, η Ρωσία, είναι πιο ενεργή δύναμη στον κόσμο που μάχεται κατά της τρομοκρατίας” είπε ο επικεφαλής του τμήματος διεθνών σχέσεων της εκκλησίας Vsevolod Chaplin.

Σε επίσημη δήλωση, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι “η Ρωσία ανέλαβε μια υπεύθυνη δράση να χρησιμοποιήσει στρατιωτική ισχύ για να προστατέψει το λαό της Συρίας από όλους αυτούς που έφεραν μια τρομοκρατική τυρρανία!

O Πατριάρχης ανέφερε πως η “στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας ήταν απαραίτητη από τη στιγμή που η πολιτική διαδικασία δεν έφερε καμία βελτίωση στις ζωές αθώων ανθρώπων, χρειάζονταν στρατιωτική προστασία”!

Ανέφερε το βασανισμό των Χριστιανών στην περιοχή, την απαγωγή κληρικών και την καταστροφή εκκλησιών προσθέτοντας ότι “και οι Μουσουλμάνοι δεν υποφέρουν λιγότερο”.

Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας Chaplin είπε ότι η απόφαση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης είναι σύμφωνη με τον διεθνή νόμο, την πνευματικότητα μας και τον ειδικό ρόλο που η χώρα μας διαδραματίζει στη Μέση Ανατολή”!

Ένας ανώτερος μουσουλμάνος κληρικός υποστήριξε, επίσης, την στρατιωτική παρέμβαση λέγοντας πως ο λαός της Συρίας “πρακτικά είναι γείτονές μας”.

“Υποστηρίζουμε πλήρως την στρατιωτική δράση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας” είπε ο Talgat Tadzhuddin,επικεφαλής της κεντρικής πνευματικής διοίκησης των μουσουλμάνων στη Ρωσία σύμφωνα με το RIA Novosti.

Επιπλέον, ένα συμβούλιο που αντιπροσωπεύει και τις υπόλοιπες θρησκείες της Ρωσίας, ισλαμισμό, ιουδαισμό και βουδισμό, θα βγάλει κοινή δήλωση με την οποία θα στηρίζει την απόφαση της Ρωσίας για στρατιωτική δράση στη Συρία είπε ο εκπρόσωπος Chaplin.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως με προσωπική έγκριση του Ρώσου Προέδρου και τη συνδρομή της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας θα χτιστεί το ψηλότερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο στη ρωσική Άπω Ανατολή και συγκεκριμένα στο Βλαδιβιστόκ.

Το άγαλμα του Ιησού θα είναι ψηλότερο από αυτό του Ρίο ντε Τζανέιρο και του αγάλματος της Λισαβόνας. Προορίζεται δε ως σύμβολο της αναγέννησης της ρωσικής Άπω Ανατολής και της αναγέννησης του Χριστιανισμού παγκοσμίως! 

Σύμφωνα με τα σχέδια, θα έχει ύψος 80 μέτρα και την κατασκευή του εμπνεύστηκε ένας τοπικός επιχειρηματίας ο Alexei  Shchepin, ο οποίος δώρισε δύο εκτάρια γης με θέα τη θάλασσα στη Χερσόνησο Τσούρκιν για να μπορεί να κατασκευαστεί. Πιθανόν το άγαλμα να είναι ορατό στην Ιαπωνία.

Το άγαλμα του Ιησού θα είναι  50 μέτρα ψηλότερο από το παγκοσμίως διάσημο «Χριστό Λυτρωτή» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, και δύο μέτρα ψηλότερο από τον «Βασιλέα Χριστό» στη Λισαβόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Βλαδιβοστόκ, το μνημείο θα αποτελείται από δύο μέρη: το ίδιο το άγαλμα και τον καθεδρικό ναό προς τιμήν του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (δείτε σχετικά εδώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.