ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Σκληρή γλώσσα” από τον Άνθιμο: “Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα αμαχητί, ό,τι είναι ελληνικό ανήκει στους Έλληνες”

“Σκληρή γλώσσα” από τον Άνθιμο: “Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα αμαχητί, ό,τι είναι ελληνικό ανήκει στους Έλληνες”

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε στο κήρυγμά του από τον ιερό ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με την επιστολή Κοτζιά προς τα κόμματα με την οποία ζητούνται προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων.

«Δε θα παραδώσουμε την πατρίδα μας αμαχητί» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα διαδικτυακής εφημερίδας. «Να μιλήσουμε με αυτούς που λένε ότι είναι οι Μακεδόνες; Να μιλήσουμε με αυτούς που θέλουν να φτάσουν στην Θεσσαλονίκη; Θα συζητήσουμε με αυτούς; Τι να ρυθμίσουμε; Να πούμε για την γλώσσα; Μιλάνε για τον Μ.Αλέξανδρο και τον Φίλιππο και μιλούν άλλη γλώσσα.Εμείς όπου και να σκάψουμε βρίσκουμε τους προγόνους μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι μακεδονικό ελληνικό. Μας ανησυχεί ότι αυτές τις ημέρες γίνονται πολλές συζητήσεις για να υπάρξει λύση και τα Σκόπια να μπουν στις συμμαχίες του δυτικού κόσμου και να μπουν με όνομα που θα έχει σχέση με την Μακεδονία. Μας συγκινεί και μας ενοχλεί για ορισμένα πράγματα που ακούγονται και δεν είναι αυτά που θα θέλαμε. Δεν μπορούμε να παραδώσουμε τον τόπο μας αμαχητί και να παρθούν αποφάσεις που θα παρθούν από τους δυνατούς της Γης. Ο,τι είναι ελληνικό ανήκει στους Ελληνες. Είμαστε Χριστιανοί, είμαστε πατριώτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.