Χαλκίδα: Λαοθάλασσα για την Αγία Ζώνη από το Άγιο Όρος [βίντεο]

Χαλκίδα: Λαοθάλασσα για την Αγία Ζώνη από το Άγιο Όρος [βίντεο]

Η επίσηµη Υποδοχή της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μεγίστη Μονη Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στον Ι. Ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού έγινε χθες (24/10/2015) από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόσοστομο και πλήθος λαού.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος με δάκρυα στα μάτια, υπογράμμισε ότι είναι ιστορική ημέρα η σημερινή για το Βασιλικό αλλά και την Χαλκίδα.

«Σήμερα υποδεχθήκαμε το ιερό θησαύρισμα της Μονής Βατοπαιδίου, και όλοι νιώθουμε τη μεγάλη ευλογία που μας χάρισε ο Θεός», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Επίσης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, ενώ ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο ο οποίος προσφέρει δωρεάν σε όλη την ανθρωπότητα την ουράνια αυτή ευλογία.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Χαλκίδος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο Βασιλικό που έγινε σήμερα η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης, ενώ αμέσως μετά ζήτησε την ευλογία και το έλεος της Παναγίας.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Ηγούμενος Εφραίμ απευθυνόμενος προς του χιλιάδες πιστούς, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήρθαμε και φέραμε την Αγία Ζώνη από την θεοτοκοσκέπαστη Μονή του Βατοπαιδίου, ώστε να γίνει πρόξενος πενυματικού συναγερμού».

Ο Γέροντας συγκίνησε τους πάντες όταν άρχισε να απαριθμεί και να αφηγείται τα πολυάριθμα θαύματα της Τιμίας Ζώνης, καθώς και για τις γυναίκες που είναι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και με την κορδέλα μένουν έγκυος.

Θα ακολουθήσει μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεµεσού κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. και στις 8:30 µ.µ.: Ιερά Αγρυπνία προς τιµήν της Αγίας Ζώνης, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιµ. ∆αµασκηνού Παπακωνσταντίνου, Εφηµερίου του Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.