ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παγκόσμιο βραβείο Ανθρωπισμού στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Παγκόσμιο βραβείο Ανθρωπισμού στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Μια ξεχωριστή τιμή επιφυλάχθηκε πρόσφατα για την Ορθόδοξη Εκκλησία στο σύνολό της και για την Εκκλησία της Αλβανίας ειδικότερα, καθώς στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο «Ιεραποστολικής Δράσης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπισμού».

Η απονομή έγινε στη “Μεγάλη Αυλή” του Ποντιφικού Πανεπιστημίου Urbaniana, στην πόλη του Βατικανού σε ειδική τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca». Πρόκειται για μία εξαίρετη διάκριση που απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες παγκοσμίως.

Βέβαια, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας είναι γνωστός στα καθ’ ημάς για το πολυσχιδές συγγραφικό του έργο, τις ακαδημαϊκές διακρίσεις και την εν γένει δράση του στην Ιεραποστολή. Όπως φαίνεται όμως, η φήμη του έχει διασχίσει προ πολλού και για τα καλά τα “σύνορα” της Ορθόδοξης κοινότητας και έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει το pemptousia.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πράο και το μειλίχιο του χαρακτήρα του, αλλά κυρίως το πολυδιάστατο επιτυχές έργο του στην ευαίσθητη περιοχή της Αλβανίας, όπου συνυπάρχουν διαφορετικές θρησκείες (Χριστιανισμός και Ισλάμ) και διαφορετικές ομολογίες (ορθόδοξοι, ρωμαιοκαθολικοί και προτεστάντες), ήταν αναπόφευκτο να τον κάνουν ευρύτερα γνωστό. Πολλώ δε μάλλον, που ο λόγος του και οι πράξεις του συντελούν στην καταλλαγή των παθών, την αλληλογνωριμία και τη συνύπαρξη των ανθρώπων μεταξύ τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.