ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στο Μαρούσι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά [φωτο]

Στο Μαρούσι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά [φωτο]

Με κάθε επισημότητα και σε ατμόσφαιρα κατάνυξης η υποδοχή της Ιερής και Θαυματουργής Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Μαρούσι.

Της τελετής υποδοχής, ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας προς τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού όπου θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει για το όρος Βέρμιο όπου φυλάσσεται. 

Το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού κατά τις ημέρες παραμονής της εικόνας της Παναγίας έχει ως εξής:

Ο Ναός θα είναι καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Καθημερινά θα τελούνται: στις 7 το πρωί Θεία Λειτουργία,

στις 12 το μεσημέρι Παράκληση στην Παναγία,

και στις 5 το απόγευμα Εσπερινός.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ώρα 1 το μεσημέρι Ποντιακό γλέντι με τραγούδι και χορό παραπλεύρως του ι. Ναού (οδός Βυζαντίου) – Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το πρωί Αναχώρηση μετά τη Θεία Λειτουργία της ιερής εικόνας για το όρος Βέρμιο, όπου φυλάσσεται.

Ο Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βυζαντίου και Μαραθωνοδρόμων με πρόσβαση και μέσω ΗΣΑΠ – Προαστιακού, στάση Νεραντζιώτισσα.

Στιγμιότυπα από την τελετή υποδοχής της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά 

Κατά τις ημέρες παραμονής της εικόνας, εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα συγκεντρώνουν φάρμακα στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στο πλαίσιο της δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελετή υποδοχής έγινε με τη συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, Αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, εκπροσώπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Ε.Θ.Α), του Κλήρου, του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», τοπικών Αρχών, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συλλόγων και μεγάλου πλήθους πιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.