ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κάλεσμα από τον ηγούμενο της ρωσικής Μονής Βαλαάμ σε προσευχή για να αποφευχθεί ρωσοτουρκικός πόλεμος

Κάλεσμα από τον ηγούμενο της ρωσικής Μονής Βαλαάμ σε προσευχή για να αποφευχθεί ρωσοτουρκικός πόλεμος

Ο ηγούμενος της  Μονής, Βαλαάμ π. Παγκράτιος, κατονόμασε τις  ενέργειες του τουρκικού στρατού, ο οποίος κατέρριψε  το ρωσικό αεροσκάφος,  ως ύπουλες και προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν για την Ρωσία και ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti σήμερα  Παρασκευή, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του μοναστηριού.

«Από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, δεν θυμάμαι μια τέτοια επικίνδυνη και σύνθετη στρατιωτική-πολιτική κατάσταση . Ελπίζουμε ότι η σύνεση και η σοφία της ηγεσίας της χώρας,  θα συμβάλει στην αποφυγή μιας στρατιωτικής σύγκρουσης»,είπε ο ηγούμενος της Μονής  του Βαλαάμ Μονής, Επίσκοπος της Αγίας Τριάδας Παγκράτιος .

«Στην επίθεση σκοτώθηκε ο πιλότος μας, και ένα  μέλος της  ομάδας διάσωσης, ο οποίος έσωσε έναν  τον έτερο σύντροφο  του» δήλωσε ο ίδιος .

Ο ηγούμενος της Μονής Βαλαάμ τόνισε ότι «όλοι πρέπει να θυμόμαστε στις προσευχές μας για όλον τον κόσμονα ζητάμε την ειρήνη ,  και  να συνειδητοποιήσουμε ότι η κοινωνία μας  γίνεται πλέον πολύ εύθραυστη και εκρηκτική».

Υπενθυμίζουμε πρόσφατες δηλώσεις του Ρώσου Πατριάρχη , σύμφωνα με τις οποίες : «Η Ρωσία αυτή τη στιγμή δίνει ιερό πόλεμο απέναντι στην τρομοκρατία και τους ισλαμιστές» ανέφερε το πατριαρχείο της Ρωσίας, ενώ ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε πως «η Ρωσία πήρε μια υπεύθυνη απόφαση να προστατέψει το λαό της Συρίας από μια τρομοκρατική τυραννία και πρόσθεσε πως η στρατιωτική παρέμβαση ήταν απαραίτητη».

To Πατριαρχείο της Ρωσίας στηρίζει απόλυτα τον Β.Πούτιν στην απόφαση του για στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στην Συρία και με δημόσιες δηλώσεις τον νομιμοποιεί να δώσει έναν ιερό πόλεμο μέχρι τον οριστικό ξεριζωμό των τρομοκρατών ισλαμιστών.   Συγκεκριμένα, η ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας σε δήλωση της σχετικά με την απόφαση της Μόσχας να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία εναντίον του ISIS και των υπόλοιπων τρομοκρατικών ομάδων είπε πως πρόκειται για «ιερό πόλεμο»,

Η επισήμανση του Ρώσου Ιεράρχη της Μονής Βαλαάμ αυτήν ακριβώς την περίοδο , αφορά όλους τους χριστιανούς αλλά και όλους τους ανθρώπους. Σύμφωνα με ιστοσελίδα, στα λόγια , πολύ εύκολα κάποιοι  μιλούν για ένα πόλεμο για οποιοδήποτε λόγο.  Πολύ λίγοι όμως γνωρίζουν πόσα κακά φέρνει ένας πόλεμος και μάλιστα ένας ενδεχόμενος παγκόσμιος πόλεμος. Όλα όσα έχουν κατασκευασθεί με τόσο  κόπο καταστρέφονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.  Η ανθρώπινη ύπαρξη περιθωριοποιείται  και δεν έχει καμία αξία .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο  παλαιότεροι άνθρωποι που έζησαν έναν πόλεμο μπορούν να κατανοήσουν τους κινδύνους  από μια μεγάλη  ενδεχόμενη σύγκρουση. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μας θα προσευχηθούμε ζητώντας αυτό ακριβώς το πράγμα,  και όχι να  πάθει κακό  ο γείτονας.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.