ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μητροπολίτης Χαλκίδος: “Επιχειρείται άλλη μία μαχαιριά στον οικογενειακό θεσμό”

Μητροπολίτης Χαλκίδος: “Επιχειρείται άλλη μία μαχαιριά στον οικογενειακό θεσμό”

Για τον θεσμό της οικογένειας  μίλησε ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων δήλωσε: ”Λυπούμαι αλλά δεν καταβάλλεται πάντοτε αυτή η προσπάθεια και δεν ενισχύεται η δημιουργία και η συνέχεια της οικογένειας. Θα έπρεπε να ενισχύεται οικονομικά η μητέρα και να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι το έργο της μητρότητος είναι ότι ιερότερο και ότι υψηλότερο για την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας. Δεν είναι μικρό πράγμα να γίνεται ο άνθρωπος συνδημιουργός του Θεού. Θα έπρεπε να ενισχυθεί οικονομικά η πολυτεκνία και όχι να φορολογούνται οι πολύτεκνοι και μάλιστα με μία ιδιαίτερη σκληρότητα.”

”Αυτό το οποίο επιχειρείται είναι άλλη μία μαχαιριά στον οικογενειακό θεσμό. Δεν είμαστε απάνθρωποι, πολύ περισσότερο δεν μισούμε κανέναν άνθρωπο. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να επιβάλλουμε στον καθένα το δικό μας τρόπο ζωής, ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει αυτά τα οποία η συνείδησή του του υποδεικνύουν. Η Εκκλησία όμως έρχεται να τονίσει ότι υπάρχουν επιλογές που είναι κόντρα στο θέλημα του Θεού και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι εκτός από την ελευθερία πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε και την ευθύνη των επιλογών μας”, ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Χαλκίδος υπογράμμισε: ”Νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε και κάτι περισσότερο, δηλαδή αντί να τρέχουμε πίσω από τις επιθυμίες του κόσμου, να τον οδηγήσουμε να βλέπει και λίγο πιο ψηλά. Αυτά είναι τα αληθινά συμφέροντα, τα καλά και συμφέροντα που λέμε στην Εκκλησία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.