ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το pronews.gr σας εύχεται Χρόνια Πολλά! – Είθε το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να διαλύσει το σκότος που περιβάλλει την χώρα

Το pronews.gr σας εύχεται Χρόνια Πολλά! – Είθε το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να διαλύσει το σκότος που περιβάλλει την χώρα

Το pronews.gr εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία προπαντώς, γιατί χωρίς αυτήν κανένας στόχος στην ζωή δεν είναι εφικτός. Σήμερα γιορτάζεται η Γέννηση του Θεανθρώπου, που από μόνη της είναι το πιο μεγάλο χαρμόσυνο μήνυμα. Είθε το μήνυμα αυτό να διαλύσει το σκότος που περιβάλλει την χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια των εθνοκτόνων Μνημονίων.

Η παράδοση θεωρεί ότι η αρχαιότερη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων εκφωνήθηκε από τον Μέγα Βασίλειο στην Καισάρεια της Καππαδοκίας το έτος 376 μ.Χ. Άλλες Ιστορικές πηγές επισημαίνουν πως ο εορτασμός των Χριστουγέννων άρχισε να τηρείται στη Ρώμη γύρω στο 335, αν και κάποιοι ερευνητές βασιζόμενοι σε αρχαίους ύμνους με χριστουγεννιάτικη θεματολογία θεωρούν ότι τα πρώτα βήματα που οδήγησαν στον εορτασμό αυτό έγιναν μέσα στον 3ο αιώνα.

Επί Πάπα Ιουλίου Α’ (337-352) τα Χριστούγεννα σταμάτησαν να γιορτάζονται μαζί με τα Θεοφάνεια και θεσπίσθηκε ως επέτειος η 25 Δεκεμβρίου.

Αν και η μέγιστη Εορτή της Χριστιανοσύνης θεωρείται το Πάσχα, ωσ΄τοσο τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη εορτή των παιδιών καθώς τις ημέρες αυτές λαμβάνουν δώρα από τον… Άι Βασίλη και τους γονείς τους.

Επειδή τα παιδιά κάποτε μεγαλώνουν αλλά οι αναμνήσεις μένουν, ο εορτασμός των Χριστουγέννων εν τέλει μένει πάντοτε για όλους μας μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, γιατί όλοι θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια και την προσμονή να λάβουν δώρα.

Αυτό δεν αντικαθίσταται με τίποτα στην μνήμη όλων των ενηλίκων, άσχετα με το τι ισχυρίζεται ο καθείς ότι πιστεύει.

Τουλάχιστον στην Ελλάδα είμαστε ελεύθεροι να γιορτάσουμε την σπουδαία αυτή ανάμνηση της Ενσάρκωσης του Λόγου του Θεού σε ανθρώπινο σώμα.

Σε κάποιες χώρες στον πλανήτη, τα Χριστούγεννα έχουν “καταργηθεί” δια νόμου.

Μέτρα κατά του εορτασμού της γέννησης του Χριστού έλαβαν οι τοπικές αρχές του Τατζικιστάν.

Σύμφωνα, με εντολές της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν στην Κεντρική Ασία, απαγορεύονται οι εορτασμοί των Χριστουγέννων, η ανταλλαγή δώρων στα σχολεία, καθώς και ο στολισμός των δέντρων, αλλά και ο εορτασμός της παραμονής Πρωτοχρονιάς!

Το υπουργείο Παιδείας απαγόρευσε τη χρήση πυροτεχνημάτων, γιορτινών γευμάτων και στολισμού σε σχολεία και πανεπιστήμια!

Υπενθυμίζεται πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2012 ένας άνδρας που ήταν ντυμένος Πατέρας των Πάγων έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι έξω από το σπίτι συγγενών του στο Ντουσαμπέ. 

Η οικογένεια του θύματος είχε υποστηρίξει ότι η επίθεση σημειώθηκε για θρησκευτικούς λόγους, αλλά η αστυνομία τότε είχε απορρίψει το σενάριο αυτό. 

Στο βασίλειο του Μπρουνέι ο σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ, απαγόρευσε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα κάλαντα, και τον Άγιο Βασίλη, ενώ όποιος παραβεί τους κανόνες θα τιμωρείται ακόμα και με πενταετή φυλάκιση!

Στη Σομαλία η κυβέρνηση απαγόρευσε τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει φόβος ότι τυχόν εορταστικές εκδηλώσεις θα μπορούσαν να δεχθούν επιθέσεις από τους φανατικούς ισλαμιστές της αλ Σαμπάμπ, η οποία είναι το σομαλικό παρακλάδι του ISIS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Aς χαρούμε λοιπόν όλοι την υπέροχη αυτή εορτή, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις του καθενός γιατί όπως και αν το δει κανείς σήμερα γεννιέται η Ελπίδα ότι το Σκότος δεν θα είναι παντοτινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.