Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στο Κάιρο

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στο Κάιρο

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας, ανήμερα των Χριστουγέννων, στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Πλήθος πιστών Ελλήνων, Κυπρίων, Αιγυπτίων, Ρώσων ως και λοιπών χριστιανών εξ άλλων ορθοδόξων χωρών, συμμετείχαν στην λατρευτική Σύναξη ενώ για πρώτη φορά προσήλθαν να ευχηθούν στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο πάρα πολλοί επίσημοι από όλες τις αιγυπτιακές Αρχές. Επίσης έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, προσήλθε στον Πατριαρχικό Ναό ο Αγιότατος Πατριάρχης των Κοπτών, Θεόδωρος Β΄, ο οποίος ευχήθηκε στον Μακαριότατο επ΄ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνάντηση των δύο Πατριαρχών ολοκληρώθηκε με ευχές για την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο καθώς και την ανταλλαγή δώρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.