ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο ιστορικό κέντρο της Βασιλείας [φωτό]

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο ιστορικό κέντρο της Βασιλείας [φωτό]

Τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν προχθές στην ενορία της βορειοδυτικής Ελβετίας με την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στο ιστορικό κέντρο της Βασιλείας.

Μετά την καθιερωμένη θεία λειτουργία στον ενοριακό ναό της του Θεού Σοφίας στο Muenchenstein, οι ενορίτες μας βρέθηκαν όλοι μαζί οικογενειακώς στην Mittlere Rheinbrueke, την ιστορική δηλαδή γέφυρα της πόλεως.

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα άσχημες οι Έλληνες της περιοχής δεν θέλησαν με τίποτε να χάσουν τη συγκεκριμένη τελετή και να πάρουν ευλογία για το νέο έτος.

Ο καινούριος εφημέριος της ενορίας πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κοσμίδης έχει μεγάλη εμπειρία από τις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού και έχει διακονήσει εκτός από την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και μέχρι τελευταία την Ιερά Μητρόπολη Καλής Ελπίδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος έδωσε την ευλογία του διότι διέκρινε από την αρχή την αγάπη του νέου ιερέως για την ενορία, αλλά και τη διάθεση να αγωνιστεί για να την ανορθώσει. Η ενορία μας τα τελευταία πέντε χρόνια έχει τριπλασιαστεί διότι έχουν έρθει πολλοί νέοι και νέες από την πατρίδα για εργασία.

Η διαφορά όμως σε σχέση με την μετανάστευση σε άλλες χώρες είναι ότι η περιοχή προσέλκυσε το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό που είχε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων μεταναστών κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και εργάζονται σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, σε νοσοκομεία, σε ερευνητικά κέντρα, στη χημική βιομηχανία,σε πανεπιστήμια, τράπεζες, αεροδρόμια κλπ.

Η πόλη δηλαδή έχει εμπιστευθει σε ελληνικά χέρια όλους τους νευραλγικούς τομείς της. Για τους νέους εδώ, αλλά και για τους παλαιότερους δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ενορίας μαζεύτηκε τόσος ελληνισμός και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες για να γιορτάσει τα Θεοφάνεια.

Υπήρξε μάλιστα και κινητοποίηση από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και γράφτηκαν πολλά θετικά σχόλια.

Και η μεγάλη έκπληξη, τα μικρά ελληνόπουλα που μας συγκίνησαν με τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους, επειδή βρέθηκαν εκεί και πήραν μέρος στην τελετή με τα λευκά περιστέρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: romfea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.