ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μητροπολίτης Άνθιμος: “Οι διωγμοί κατά της Εκκλησίας άρχισαν – Απαγόρευσαν στον Μεσογαίας Νικόλαο να μιλήσει σε σχολείο” [βίντεο]

Μητροπολίτης Άνθιμος: “Οι διωγμοί κατά της Εκκλησίας άρχισαν – Απαγόρευσαν στον Μεσογαίας Νικόλαο να μιλήσει σε σχολείο” [βίντεο]

«Ο ελληνισμός θα υπάρχει για πάντα. Εχει αρχίσει διωγμός εναντίον της Εκκλησίας από ορισμένους μέσα από την πατρίδα μας».

Αυτά ήταν μόνο μερικά από τα λόγια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου την Κυριακή το πρωί, που επίσης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο αλλά και απάντησε σε όσους τον κατηγορούν πως είναι ακραίος.

Κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας ο Παναγιώτατος με εμφανή την αγωνία του στάθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και έδωσε απαντήσεις σε όσους συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν λόγια του ενώ παράλληλα κλείνουν το μάτι τους σε όσα πράττει η Εκκλησία.

Είπε συγκεκριμένα: «Η Εκκλησία δε φρόντισε όσο έπρεπε τους μετανάστες, λένε κάποιοι. Κάναμε τις προσπάθειές μας, προσευχόμαστε να τακτοποιηθούν, αλλά είναι πάρα πολλοί. Πριν από μερικές ημέρες πήγαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης στην Ειδομένη και παρέδωσαν ένα πακέτο με τρόφιμα. Δε ζητήσαμε τίποτα από τον κόσμο, και στείλαμε 2.000 πακέτα και τα δώσαμε στους ανθρώπους αυτούς που ταλαιπωρούνται από τις πολιτικές της Αυστρίας και άλλων χωρών. Τώρα λένε θα έρθουν άλλες 7.000. Ο,τι μπορέσουμε θα κάνουμε. Τους αγαπάμε όλους και δεν κάνουμε διακρίσεις. Πως θα τους βοηθήσει όταν δεν είναι δική της αρμοδιότητα;

Υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση στη χώρα μας, τη σταθερότητα της Ελλάδας. Δε θα βάλουμε στην πατρίδα μας φωλιές από τις οποίες αύριο θα βγουν φίδια για να δηλητηριάσουν τους ανθρώπους. Γι’αυτό με λένε ακραίο. Όχι. Είναι η αλήθεια και δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνει το κακό και μετά να τραβάμε τα μαλλιά μας, αλλά να προλάβουμε. Εγώ είμαι μια φωνή, τίποτα περισσότερα. Γιατί έκλεισαν όλες οι πόρτες των ευρωπαϊκών χωρών και η δική μας να είναι ανοικτή;».

Παράλληλα, στάθηκε και στο γεγονός πως η Εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό στην Ελλάδα. Αφορμή ήταν ένα περιστατικό με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο.

Ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος είπε χαρακτηριστικά: «Στην εποχή μας, κάποιοι φεύγουν από την Εκκλησία και προσκολλώνται σε άλλες ιδεολογίες του σύγχρονου ανθρώπου. Και βλέπουμε τον αποκλεισμό των ανθρώπων της Εκκλησίας από το διάλογο για τα σύγχρονα προβλήματα.

Ενας συμπατριώτης μας ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών. Όταν έφτασε εκεί, η διεύθυνση δεν του επέτρεψε να μιλήσει λέγοντάς του πως αυτή είναι η εντολή του υπουργείου. Τους εξήγησε βέβαια πως δεν έχει κάτι να κρύψει. Εγινε διευκρίνιση από το υπουργείο και η απάντηση ήταν όχι και αναγκάστηκε να φύγει. Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τείνει να επισημοποιηθεί. Σε λίγες ημέρες συγκαλείτε η Ιεραρχία για να δούμε ορισμένα τέτοια θέματα που έχουν προκύψει. Είναι δυνατόν σήμερα να λένε σε εκπροσώπους της Εκκλησίας ότι δε μπορείς να μιλήσεις στα παιδιά; Στην Ελλάδα; Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Αλλά την Εκκλησία πάντοτε την κυνηγούσαν και στο τέλος γίνεται τα θέλημα του Θεού».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του κ.Ανθιμου:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: agioritikovima.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.