ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Ελεύθερη» από σκαλωσιές η πρόσοψη της Μητρόπολης Αθηνών

«Ελεύθερη» από σκαλωσιές η πρόσοψη της Μητρόπολης Αθηνών

Σχεδόν είκοσι χρόνια κράτησαν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τα συνεργεία της εταιρείας που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών αποσυναρμολόγησαν και κατέβασαν τις σκαλωσιές «απελευθερώνοντας» την πρόσοψη του ναού. Στόχος ήταν να λειτουργήσει η Μητρόπολη για τα μυστήρια της περιόδου του Πάσχα.

Υπενθυμίζουμε ότι το κόστος της αναστήλωσης του Καθεδρικού ναού των Αθηνών ήταν αρκετά υψηλό, ενώ σημειώθηκε και μεγάλη καθυστέρηση λόγω έλλειψης πόρων.

Οι πληγές από τους σεισμούς

Το κτίριο που χτίστηκε το 1863, είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 1981, ενώ «τραυματίστηκε» και από την σεισμική δόνηση του 1999. Μετά τον πρώτο σεισμό, ξεκίνησαν οι μελέτες για να αποκατασταθούν οι ζημιές, καμία εργασία όμως δεν ξεκίνησε μέχρι το 1999 που σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός. Αυτός αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεκινήσουν συζητήσεις για τη μελέτη αποκατάστασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πιο κρίσιμη χρονιά για τη Μητρόπολη ήταν το 2010, όταν υπεγράφη με την τεχνική εταιρεία η σχετική σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης. Η δημοσιονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα όμως στα μέσα της ίδιας χρονιάς διέκοψε για ένα χρόνο τη χρηματοδότηση των εργασιών που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.