Το Θείο δράμα και η Ανάσταση μέσα από αναπαραστάσεις των κατοίκων της Πάρου (Εκπληκτικές φωτό)

Το Θείο δράμα και η Ανάσταση μέσα από αναπαραστάσεις των κατοίκων της Πάρου (Εκπληκτικές φωτό)

Το Θείο δράμα και η Ανάσταση αναβιώνουν με έναν ξεχωριστό τρόπο κάθε χρόνο στην Μάρπησσα της Πάρου προσφέροντας ένα κατανυκτικό αλλά και εντυπωσιακό θέαμα σε κατοίκους και επισκέπτες.

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτό το εντυπωσιακό και κατανυκτικό συνάμα θέαμα που πλαισιώνεται από τις Λειτουργίες  και  τις Περιφορές Εικόνων στις γραφικές εκκλησιές του νησιού ταυτόχρονα με μια σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής αξίζει κανείς να ζήσει τις αναπαραστάσεις των παθών του Κυρίου. Ένα έθιμο το οποίο πραγματοποιείται ανελλιπώς στη Μάρπησσα από το 1924

Κατά την περιφορά του Επιταφίου περιμετρικά του χωριού και σε επιλεγμένες θέσεις βιώνει κανείς :

Την Ανάσταση του Λαζάρου

Την Είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα

Την Μετάνοια της Μαγδαληνής

Το Μυστικό Δείπνο

Τον Πόντιο Πιλάτο

Την Προσευχή στο Όρος των ελαιών

Την Ανάβαση στο Γολγοθά

Το πριν Αλέκτωρ Λαλήσει

Τον Απαγχονισμό του Ιούδα

Την Σταύρωση

Την Αποκαθήλωση

Τον Επιτάφιο θρήνο

Στις αναπαραστάσεις παίρνουν μέρος 200 άτομα όλων των ηλικιών.

Τυχερός, επίσης, αισθάνεται, όποιος ακολουθήσει τον Επιτάφιο, σηκώνοντας τον Τίμιο Σταυρό και βιώνοντας το μοναδικό αυτό έθιμο(στο χωριό που το γέννησε) μέσα στην ανοιξιάτικη φύση στις μυρωδιές της ρίγανης, της φασκομηλιάς και υπό τους κατανυκτικούς ψαλμούς των εγκωμίων της χορωδίας που τον συνοδεύει.

Η αναπαράσταση του  Θείου Δράματος ολοκληρώνεται την Κυριακή του Πάσχα με τη Λιτανεία της Δεύτερης Ανάστασης, όπου μικρές αγγελικές μορφές κατά το μήκος του δρόμου κορυφώνουν την κατάνυξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.