Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: «H Εκκλησία στέκεται όρθια παρά τις επιθέσεις που δέχεται από παντού»

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: «H Εκκλησία στέκεται όρθια παρά τις επιθέσεις που δέχεται από παντού»

Τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Μαϊου 2016 στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υ.Θ. Ζωοδόχου Πηγής στην Κάτω Κορακιάνα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέφερε ότι η Παναγία μας χαριτώθηκε πρώτη και αντίκρισε τον Αναστάντα Υιό Της. Η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού αποτελεί για τους πιστούς τη μεγαλύτερη χαρά και ελπίδα, καθώς μέσω του θανάτου Του, καταργήθηκε ο ίδιος ο θάνατος και η αμαρτία. Μερίδιο της αυτής χαράς έχει και η Υπεραγία Θεοτόκος, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Κυριακής του Πάσχα, συνέρρεαν κατά εκατοντάδες οι νέοι άνθρωποι στους ναούς του νησιού. Παρατηρούσε κανείς την πίστη και την κατάνυξή τους. Το γεγονός αυτό μαρτυρά ότι το παρ’όλες τις επιθέσεις που δέχεται πανταχόθεν η Αγία μας Εκκλησία, όπως και στους χρόνους της επί γης παρουσίας του Χριστού, που προσπάθησαν μερικοί να αμφισβητήσουν την Ανάστασή Του, διαδίδοντας ψευδώς ότι οι Μαθητές Του έκλεψαν το Σώμα, η Εκκλησία στέκεται όρθια, δίδοντας και στο σύγχρονο κόσμο μαρτυρία Σταυρού και Αναστάσεως, θυσίας και διακονίας προς τον αδελφό μας, αλλά και τη χαρά της ελπίδος και της αιωνιότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε προσκυνητές από τη Μαγνησία που βρέθηκαν στην Κέρκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.