ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βαρθολομαίος: «Θα πραγματοποιηθεί και πάλι του χρόνου το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά»

Βαρθολομαίος: «Θα πραγματοποιηθεί και πάλι του χρόνου το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά»

Μιλώντας σήμερα στο εκκλησίασμα του Αγίου Φωκά στο Μεσαχώρι Βοσπόρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι, μετά από τριετή διακοπή λόγω εργασιών ανακαίνισης, του χρόνου θα πραγματοποιηθεί και πάλι το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Ο κ Βαρθολομαίος που τόνισε ότι προσπαθεί να ανταποκρίνεται σ’ αυτά τα προσκυνήματα στην Μικρά Ασία δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Σινώπη όπου διεξάγονται ανασκαφές σε χριστιανικά μνημεία και ο ίδιος έχει προσκληθεί από τοπικές αρχές και σωματεία.

Θυμήθηκε δε ατυχές περιστατικό όταν λειτουργούσε προ ετών στην Πέργαμο με δοκιμασίες φανατικών που έλεγαν, τι έρχεστε εδώ δεν υπάρχουν χριστιανοί. Ο Πατριάρχης τότε τους απάντησε ότι σε αυτά τα χώματα και βέβαια υπάρχουν χιλιάδες χριστιανοί κεκοιμημένοι και περιμένουν να ακούσουν τις προσευχές, τα τρισάγια και τα μνημόσυνα μας.

Ο Προκαθημενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στο θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας τονίζοντας ότι είναι η σειρά της να λάβει την Αυτοκεφαλία γιατί το δικαιούται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε δε ότι δεν τίθεται θέμα το Οικουμενικό Πατριαρχείο να απεμπολήσει τα κεκτημένα του προνόμια που πηγάζουν από την ιστορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.