ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος: «Δύο ξένοι στην ίδια πόλη» – Πλήρης η ρήξη μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Πατριαρχείου

Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος: «Δύο ξένοι στην ίδια πόλη» – Πλήρης η ρήξη μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Πατριαρχείου

Σκηνικό ρήξης ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα ήταν η αιτία να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών την Παρασκευή στην Αθήνα.

Το ζήτημα που δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών είναι η αναζωπύρωση της σύγκρουσης για τις Νέες Χώρες, καθώς το Πατριαρχείο φέρεται να επιδιώκει αλλαγή του άρθρου 3 του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να θέσει πλήρως τις Μητροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας υπό τον έλεγχό του.

Το παρασκήνιο του “ιερού πολέμου” αποκαλύπτει η εφημερίδα «Real News», σύμφωνα με την οποία ο Αρχιεπίσκοπος έκλεισε την πόρτα στον Πατριάρχη, επειδή είναι πολύ χολωμένος με τη στάση του Φαναρίου όσον αφορά το θέμα του κληροδοτήματος Προμπονά.

Οι ούτως ή άλλως δύσκολες σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχαν δοκιμαστεί πρόσφατα λόγω της παρέμβασης Βαρθολομαίου κατά των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό που αξιοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και προκάλεσε εκνευρισμό στην Ιερά Σύνοδο.

Βαρθολομαίος Vs Ιερώνυμος

Ο κ. Βαρθολομαίος βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα. Επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, ενώ επρόκειτο να συναντήσει τον κ. Ιερώνυμο στην Αθήνα την Παρασκευή (05.10.2018).

Εκκλησιαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται η Real News αναφέρουν ότι η στάση και τη μεθόδευση του Φαναρίου στην υπόθεση του κληροδοτήματος Προμπονά στα όρια της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς το διεκδικεί για λογαριασμό του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη νωρίτερα και του ζήτησε να μην πάει στη Μονή Πετράκη, του έκλεισε δηλαδή την πόρτα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.