Μητροπολίτης Φιλίππων: «Οι Σλάβοι των Σκοπίων οφείλουν πολλά στους Έλληνες – Να αφήσουν το όνομα της Μακεδονίας»

Μητροπολίτης Φιλίππων: «Οι Σλάβοι των Σκοπίων οφείλουν πολλά στους Έλληνες – Να αφήσουν το όνομα της Μακεδονίας»

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων,Στέφανος μίλησε στην Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια και το μέλλον της Ελλάδας» στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν είναι δυνατόν τα Σκόπια να ζητούν λύση με το όνομα της Μακεδονίας. Πρώτα απ’ όλα οι δύο λαοί δεν συμφωνούν, εκείνοι για άλλους λόγους και εμείς για άλλους λόγους, είναι μεγάλη υπόθεση αυτό» είπε ο μητροπολίτης Φιλίππων, Στέφανος και πρόσθεσε: «Ο σλαβικός λαός των Σκοπίων, που οφείλει την γραφή του και τη χριστιανική θρησκεία του στους Έλληνες Θεσσαλονικείς αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, δε δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό και το όνομα της Μακεδονίας».

Ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό. Υπέρ της συλλογής υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε να πιεστεί το πολιτικό σύστημα να το αποδεχθεί, τάχθηκε ο επικεφαλής του «’Αρδην» Γιώργος Καραμπελιάς, καθώς και ο εκδότης του «Αντιφωνητή» Κομοτηνής Κ. Καραϊσκος.

«Ακόμη και η αποδοχή από την Ελλάδα να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ (ως ΠΓΔΜ) με ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι καλύτερη επιλογή από το να προωθηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Τη συζήτηση συντόνισε εκ μέρους του «Μένουμε Θεσσαλονίκη» ο Γιώργος Ρακκάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απέναντι από το κτίριο οργανώθηκε συλλογή υπογραφών, με αίτημα δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.