ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κύπρου Χρυσόστομος: «Να αποφεύγονται δηλώσεις που επιτείνουν το πρόβλημα της Εκκλησίας της Ουκρανίας»

Κύπρου Χρυσόστομος: «Να αποφεύγονται δηλώσεις που επιτείνουν το πρόβλημα της Εκκλησίας της Ουκρανίας»

Αυτή την κρίσιμη περίοδο οφείλουν όλοι να αποφεύγουν δημόσιες δηλώσεις, που οδηγούν σε πηχυαίους τίτλους και «οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα με το ζήτημα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Με αφορμή δημοσιεύματα για δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στην Κύπρο για τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου στο θέμα αυτό, ο προκαθήμενός της ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «τα ζητήματα που προκύπτουν με την Ουκρανία πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εν αγάπη διαλόγου, στον οποίον είναι πρόθυμη να συμβάλει και η Εκκλησία της Κύπρου».

Ανέφερε ακόμη πως η Εκκλησία της Κύπρου διατηρεί άριστες σχέσης ενότητας με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, περιλαμβανομένων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Στανισλάβ Οσάτσι είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι αν η Εκκλησία της Κύπρου ταυτιστεί με τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη, αναπόφευκτα θα επηρεαστούν οι σχέσεις της Ρωσίας – Κύπρου. Υποστήριξε και ότι στο παρελθόν, σε συνομιλία του με τον Μακαριώτατο, αυτός τάχθηκε υπέρ της ενότητας της Ορθοδοξίας, και ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος στηρίζει τη θέση του Ρωσικού Πατριαρχείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.