ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

18 μήνες φυλακή και 7.500 ευρώ πρόστιμο στον «πατέρα» Κλεομένη

18 μήνες φυλακή και 7.500 ευρώ πρόστιμο στον «πατέρα» Κλεομένη

Καταδίκασε με βαριά ποινή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τον ρασοφόρο, γνωστό και ως «μοναχό», Κλεομένη, για τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2017, στην ομώνυμη πλατεία του Ολοκαυτώματος, στη Λάρισα.

Ο ρασοφόρος, -που έχει συχνά πρωταγωνιστήσει σε βίντεο με φθορές σε μηχανήματα ανάληψης τραπεζών και σε υποδομές κινητής τηλεφωνίας- εμφανιζόταν, τότε, σε βίντεο να καθυβρίζει τους Εβραίους, να πετά αυγά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, καθώς και να το φτύνει και να το κλωτσά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=U3fb3_SGSzI
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, Μωυσής Μαγρίζος, ο οποίος τόνισε ότι «τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε αλλά και μετά στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος. Πως ενώ τα κάνουν, τα διαφημίζουν κιόλας;» αναρωτήθηκε.

Το δικαστήριο τελικά τον καταδίκασε, ερήμην, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, επιδικάζοντας, επιπλέον, πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μνημείο θεωρείται ως ύψιστης σημασίας καθώς είναι το πρώτο που αναγέρθηκε στην Ελλάδα για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει πολλάκις διευκρινίσει ότι ο «πάτερ Κλεομένης» δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία -κύκλοι της Συνόδου τον κατατάσσουν στους «παλαιοημερολογίτες»-, ενώ έχει αποδοκιμάσει τις πράξεις του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.