ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σπουδαία ανακάλυψη: Αυτό είναι το σπίτι που έζησε ο Ιησούς (φώτο)

Σπουδαία ανακάλυψη: Αυτό είναι το σπίτι που έζησε ο Ιησούς (φώτο)

Είναι ευρέως αποδεκτό ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και μεγάλωσε στη Γαλιλαία, όμως υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για το πού κατοικούσε κατά την ενήλικη ζωή του. Χάρη σε ευρήματα στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου στην Καπερναούμ, στο βόρειο Ισραήλ, ίσως μπορούμε πλέον να ανακαλύψουμε περισσότερα για τη ζωή του.

Ο πατέρας Κρις Ράιαν, διευθυντής της Θεολογικής σχολής στην Αυστραλία, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της σειράς του Amazon Prime «Έρευνα για το ιστορικό πρόσωπο του Ιησού» πως οι αρχαιολόγοι έκαναν εντυπωσιακές ανακαλύψεις.

«Πάνω μας είναι ένας ναός του 20ού αιώνα, που κτίστηκε πάνω από αυτό, μπορείτε να δείτε μερικά εξωτερικά τοιχώματα σε σχήμα οκταγώνου. Αυτή είναι μια εκκλησία του 5ου αιώνα» είπε ο πατέρας Ράιν και πρόσθεσε ότι «οι αρχαιολόγοι βρήκαν τώρα ένα άλλο στρώμα κάτω κι από αυτό, το οποίο ήταν μια εκκλησία του τέταρτου αιώνα».

«Εκείνη την εποχή (σ.σ τον 4ο αιώνα) υπήρχαν όλα αυτά τα μικρά μέρη όπου οι Χριστιανοί προσεύχονταν μέσα σε αυτά, τα οποία ήταν βασικά ένα κατάλληλα διαμορφωμένο σπίτι» και συνέχισε να εξηγεί πως, όταν άρχισαν να σκάβουν βαθύτερα, οι ιστορικοί βρήκαν μια άλλη αξιοσημείωτη ανακάλυψη.

Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το σπίτι του Ιησού κάτω από εκκλησία του 4ου αιώνα.

«Ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Μεσσίας», ήταν χαραγμένο πάνω στις επιγραφές που ανακαλύφθηκαν.

«Ακόμα πιο βαθιά, κάτω από αυτό το επίπεδο αρχαίων, έχουμε ένα σπίτι του πρώτου αιώνα. Μπορούμε να δούμε μέχρι τα μέσα του πρώτου αιώνα, υπάρχουν όλα τα είδη των κανονικών οικιακών πραγμάτων που θα βρείτε – όλα τα σημάδια πως κάποιοι ζούσαν εκεί», είπε και πρόσθεσε ότι «από τα μέσα του πρώτου αιώνα, κάτι αλλάζει, δεν έχετε πλέον εκείνα τα οικιακά πράγματα, απλά λάμπες και χώρους αποθήκευσης. Αυτό δείχνει ότι μετατράπηκε σε τόπο προσευχής και λατρείας».

Ωστόσο, αυτό που οι αρχαιολόγοι βρήκαν χαραγμένο στους τοίχους τους εξέπληξε.

«Το άλλο πράγμα που έκαναν ήταν ότι ζωγράφιζαν τους τοίχους, η Καπερναούμ είναι μια πόλη χτισμένη σε έναν μαύρο βράχο. Αλλά μπορείτε να δείτε ότι πέρασαν τα τοιχώματα με ασβέστη και οι άνθρωποι έγραψαν πάνω τους. Έγραψαν πράγματα όπως “ο Ιησούς είναι ο Χριστός, ο Μεσσίας”», είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Θεολογικής σχολής στην Αυστραλία.

Τέλος, ο πατέρας Ράιαν είπε πως «Υπάρχουν και άλλα κομμάτια που υποδηλώνουν ότι ο Άγιος Πέτρος έζησε εδώ και είμαστε βέβαιοι ότι είναι το σπίτι του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.