ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Απάντησε η Μητρόπολη Πατρών για τους πιστούς έξω από την εκκλησία: «Δεν τελέστηκε Θεία Λειτουργία»

Απάντησε η Μητρόπολη Πατρών για τους πιστούς έξω από την εκκλησία: «Δεν τελέστηκε Θεία Λειτουργία»

Η Μητρόπολη Πατρών απάντησε για το σκηνικό που συνέβη σήμερα το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Η αστυνομία έδωσε πρόστιμα σε περίπου 10 άτομα που είχαν βρεθεί έξω από τον ναό.

«Δεν τελέστηκε Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πατρών, όπως έχει συστήσει ο μητροπολίτης προς όλους τους ιερείς, σύμφωνα με τα υπό της πολιτείας οριζόμενα και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πατρών, σχετικά με τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί έξω από τον ναό, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα άτομα. Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, επεβλήθησαν τέσσερα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση περιγράφονται και οι ενέργειες, στις οποίες προχώρησαν ο μητροπολίτης Χρυσόστομος και ο εφημέριος της ενορίας. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο εφημέριος άνοιξε τον ιερό ναό μετά τις 8:00, προκειμένου, αν επιθυμούσε κάποιος, κατά τη διάρκεια της ημέρας, να εισέλθει για ατομική προσευχή». «Εκείνη την ώρα ουδείς ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού», προστίθεται. Όπως σημειώνεται, «μετά ταύτα προσήλθαν κάποιοι που ζήτησαν να εισέλθουν για να προσκυνήσουν».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο ιερέας συνέστησε με αγάπη τα δέοντα, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα, ενώ του θέματος επελήφθησαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες απομάκρυναν όσους ευρίσκοντο εκτός του ιερού ναού κάνοντας αυστηρές συστάσεις και επιβάλλοντας ακόμα και πρόστιμα σε όσους δεν είχαν την απαραίτητη άδεια εξόδου».

Επίσης, «ο ιερέας, προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε προσέλευση πιστών έκλεισε τον ιερό ναό και ενημέρωσε τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία, ευχαρίστησε για τη βοήθεια και παρακάλεσε για την περαιτέρω αντιμετώπιση οιουδήποτε θέματος ήθελε προκύψει».

Πρόστιμα σε άτομα για άσκοπη μετακίνηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, έξω από τον ναό, καθώς και στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία, βρίσκονταν περίπου 10 άτομα και έπειτα από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, επέβαλλαν διοικητικά πρόστιμα σε τέσσερα άτομα για άσκοπη μετακίνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.