ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έτσι θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα – Εξηγεί ο Κ. Βλάσσης

Έτσι θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα – Εξηγεί ο Κ. Βλάσσης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η παράδοση του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα.

«Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά το Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα με μια λιτή τελετή λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης στην ΕΡΤ. Ο κ. Βλάσσης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την ισραηλινή κυβέρνηση για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο.

Αποφασίστηκε να μεταβεί στο Ισραήλ αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο θα επιβαίνουν μόνο ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την άφιξή τους στο Ισραήλ θα παραμείνουν στο αεροσκάφος και το Αγιο Φως θα τους παραδοθεί στις σκάλες, από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα γίνει μια λιτή τελετή υποδοχής, παρουσία του ιδίου.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στους ναούς της Ελλάδας

Ο κ. Βλάσσης εξήγησε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε το Άγιο Φως να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη στην Ελλάδα. «Δεν θα είναι όμως, όπως τα προηγούμενα χρόνια, καθώς δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις. Θα αξιοποιηθούν οι ήδη προγραμματισμένες πτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς αν αυτή η απόφαση για να μεταφερθεί σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να θεωρηθεί ως «κάλεσμα» προς τους πιστούς ώστε να πάνε στους ναούς, είπε: «Είναι γνωστό ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές και πως οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, όπως τηλεοπτικά θα καλυφθεί και η άφιξη του Αγίου Φωτός. Οι εντολές του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι σαφείς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.