ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κορωνοϊός: Άδειες οι εκκλησίες για την Κυριακή των Βαΐων (φώτο)

Κορωνοϊός: Άδειες οι εκκλησίες για την Κυριακή των Βαΐων (φώτο)

Ο κορωνοϊός και τα μέτρα απαγόρευσης που υπάρχουν για προστασία του πληθυσμού από την πανδημία, οδήγησαν τις εκκλησίες να έχουν κλειστές τις πύλες τους για την Κυριακή των Βαΐων.

Κυριακή των Βαΐων σήμερα, ημέρα που αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών, με αποκορύφωμα την Ανάσταση του Χριστού και το Πάσχα.

Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι Tον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα ρούχα τους ζητωκραύγαζαν “Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου”.

Ωστόσο φέτος, λόγω των αυστηρών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στην λειτουργία ήταν μόνο οι ιερείς. Οι λιγοστοί πιστοί που είχαν μαζευτεί στην Μητρόπολη Αθηνών, έμειναν έξω από το ναό, καθώς οι πύλες του ήταν κλειστές.

Ίδια εικόνα και στο Ναύπλιο, καθώς στο εσωτερικό των ναών ήταν μόνο οι ιερείς και οι ψάλτες.

Τα συσσίτια της εκκλησίας συνεχίζονται

Τα συσσίτια της Εκκλησίας της Ελλάδος “συνεχίζονται και θα συνεχίζονται αδιαλείπτως όσο η κοινωνία μας και οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη”, διαβεβαιώνει με δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, ενημέρωσης και επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης.

Μάλιστα επισημαίνει ότι “συνεχίζονται με τελείως διαφορετικούς τρόπους, όπως η εβδομαδιαία διανομή δεμάτων τροφίμων στα σπίτια των αδυνάμων συμπολιτών μας, σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων και με τους λοιπούς Δήμους, καθώς, “Όλοι Μένουμε Σπίτι” και οι μαζικές συναθροίσεις των συνανθρώπων μας που τρέφονται από τα συσσίτια θα έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους και, εν γένει, τη δημόσια υγεία”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει ότι “η Εκκλησία, και στο κοινωνικό Της έργο, τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.