Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να πάει να κοινωνήσει»

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: «Ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να πάει να κοινωνήσει»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος αναφέρθηκε στην Θεία Κοινωνία, όπως είπε δεν γίνεται να είναι όλοι αυστηροί με τις εκκλησίες και την ίδια ώρα να γεμίζουν τις παραλίες.

Μιλώντας στο Mega ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος είπε: «Η Ιερά Σύνοδος έχει εκφραστεί για την Θεία Κοινωνία. Κάποιοι λένε ότι μεταδίδονται μικρόβια αλλά είναι μια δυσχιλιετής παράδοση και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ούτε και υπάρχει καμία υπόνοια».

Στο ερώτημα τι θα απαντούσε αν πήγαινε στον ίδιο ένας ιερέας και του έλεγε ότι έχει αίτημα να κοινωνήσει κάποιον είπε: «Θα τον καλούσα να εφαρμόσει τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου».

Ζήτησε επίσης από τα όργανα της Πολιτείας να μην είναι υπέρ του δέοντος αυστηρά με την προσέλευση στις εκκλησίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα γίνει η Θεία Λειτουργία και θα κοινωνήσει ο ιερέας και ο διάκονος αλλά νομίζω ότι ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να πάει να κοινωνήσει. Αν είναι κάποιος βαριά άρρωστος και είναι προς θάνατον να κοινωνήσει. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι ατομικό δικαίωμά μας αλλά δώρο του Θεού και της Εκκλησίας. Πρέπει να δείχνουμε όλοι ηρεμία και κατανόηση. Να μην είναι όλοι υπερ – αυστηροί προς τις εκκλησίες και αν μπει και ένας παραπάνω ενώ την ίδια ώρα γεμίζουν οι παραλίες», είπε ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.